Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Fatih Terim: Dünyanın en büyüğü olmak istiyoruz

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 31/03/2013 - 23:07 GMT+3

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İngiliz medyasına Real Madrid eşleşmesi ve hedefleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim basın toplantısında.

Görsel kaynağı: AFP

Guardian'ın çıkardığı hafta sonu gazetesi olan Observer'e bir röportaj veren Fatih Terim için gazete Galatasaray'ın aşık olduğu ve Fenerbahçelilerin ise nefret ettiği kişi olarak tanıtıldı. Observer, Fatih Terim'in taraftarlar tarafından "İmparator" ismi ile çağrıldığını belirtti.
İşte Fatih Terim'in Observer'a verdiği röportajın satırbaşları:
"Jose Mourinho ile eski arkadaşız. Mourinho tipik antrenörlerden biri değil. Her zaman keyif aldığım bir dostluğumuz oldu. Çeyrek final eşleşmesindeki mücadelemiz de bunu değiştiremeyecek."
"Galatasaray'da göreve başladığımda takım ligi 8. tamamlamıştı. Ama ertesi yıl kulüpteki herkes şampiyonluğa inandı ve kenetlendi. Güzel şeyler kaza ile başınıza gelmez. Biz büyük bir aileyiz, aile olabilince bu başarılar kolay elde ediliyor."
"Kimse her sene şampiyon olamaz. Ama biz burada kalıcı olmak istiyoruz, çeyrek final oynayacak olmak hepimizi mutlu ediyor. Hedefimiz dünyanın en büyük kulübü olabilmek. Bunun için kapasitemiz, tecrübemiz ve cesaretimiz var."
"Drogba buraya gelmeden önce Çin'de iki futbol oynamamıştı. Fiziksel olarak her geççen gün daha iyiye gidiyor. Onun yetenekleri hakkında konuşmaya gerek yok. Takımdaki gençlerin doğal lideri durumunda. Liderlik onun genetiğinde mevcut."
"Burak Yılmaz 27 yaşında olmasına rağmen hala öğrenmeye açık. Herhangi bir zamanda herhangi bir yerden gol yapabilir. Ona gerçekten düşükünün bizim mucizevi bir transfer oldu. Andriy Shevchenko ile çok benziyorlar. Shevchenko'yu da 89'da oyun aldığınızda sinirlenirdi. Burak da Andriy gibi sürekli bir gol daha atmanın peşinde. Onu takımda tutmak kolay olmayacak, hedefleri var ve son kararı o verecek."
"Ronaldo her şeyi yapabilecek yetenekte bir oyuncu. Ama Real Madrid'de sadece Ronaldo yok. Biz futbol oynamak istiyoruz ve planlarımızı ona göre değiştirmek istemiyoruz."
"Taraftarlarımız bana 'İmparator' diye sesleniyor. Bunu memnuniyetle kabul ediyorum ama benim adım Fatih Terim."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam