Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Galatasaray'ın ikinci Portekiz seferi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/12/2012 - 09:36 GMT+2

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda bu akşam Braga ile yapacağı maç, Türk ve Portekiz takımları arasındaki 26. karşılaşma olacak. 

umut bulut, galatasaray, braga

Görsel kaynağı: Reuters

İki ülke takımları arasında bugüne dek oynanan 25 maçın 7'sini Türk, 13'ünü ise Portekiz takımları kazandı ve 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı. 

Türk takımlarının 25 golüne, Portekiz ekipleri 45 golle yanıt verdi. 

İlk maçı Galatasaray 2-0 kaybetti
Galatasaray, tarihinde eşleştiği ikinci Portekiz ekibi olan Braga'ya karşı İstanbul'da yaptığı ilk maçı 2-0 kaybetmekten kurtulamadı. 
Braga'nın grupta puan aldığı ve galip geldiği tek takım olan Galatasaray, tur atlama şansı kalmayan rakibine karşı bu kez daha başarılı olmayı hedefliyor. 
''Cim Bom'', 2008-2009 sezonu UEFA Avrupa Ligi (D) Grubu'nda Portekiz temsilcisi Benfica'yla deplasmanda karşılaşmış ve rakibini Emre Aşık ile Ümit Karan'ın golleriyle 2-0 yenmeyi başarmıştı. 

Beşiktaş 7 maç yaptı
Beşiktaş, Portekiz takımlarına karşı en fazla karşılaşma oynayan ekip olarak dikkati çekti. 
Portekiz ekipleriyle daha önce 4 kez eşleşen siyah-beyazlılar, 7 maç yapıp, bunların 2'sini kazandı, 4'ünü kaybetti, 1'inde ise berabere kaldı. 

İlk olarak 2005-06 sezonunda UEFA Kupası grup maçında bir Portekiz takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda oynadığı maçta Vitoria Guimaraes takımını 3-1 yendi. 
2007-08 sezonunda rakibi Porto ile Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda 1-0, deplasmanda ise 2-0 mağlup oldu. 

2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarında bir kez daha Porto'yla eşleşen Beşiktaş, İstanbul'da 3-1 mağlup olup, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı. 
Beşiktaş'ın bir Portekiz ekibiyle son eşleşmesi, geride kalan sezonda, Galatasaray'ın rakibi Braga ile oldu. UEFA Avrupa Ligi 3. turunda karşılaştığı Braga'yı deplasmanda 2-0 yenen siyah-beyazlılar, İstanbul'daki maçı 1-0 kaybetmelerine karşın 4. tura yükselmeyi başardı. 

Braga'nın Türkiye ekipleriyle 3. eşleşmesi
Portekiz ekibi Braga, Türk takımlarıyla 3. kez eşleşti. 
Bir Türk ekibiyle ilk olarak 2008-2009 sezonu İnter Toto Kupası 3. turunda karşılaşan Braga'nın rakibi Sivasspor oldu. Portekiz temsilcisi rakibini Türkiye'de 2-0, Portekiz'de ise 3-0'la geçti. 
Geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Beşiktaş'ın rakibi olan Braga, kendi evinde 2-0 kaybedip, İstanbul'da 1-0 galip gelmesine karşın, turu Beşiktaş'a kaptırdı. 
Özellikle Türkiye'de aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Braga, bu seriye Galatasaray'la da devam ederek İstanbul'daki ilk maçı 2-0 kazandı. 

Portekiz takımlarının farklı galibiyetleri
Portekiz takımları, Avrupa kupalarında Türk ekipleri karşısında farklı galibiyetlere de imza attı. 
1975-76 sezonunda Benfica, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Fenerbahçe'yi 7-0 yenerken, Porto da 2002-03 sezonunda Denizlispor'u 6-1 mağlup etti. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam