Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Fatih Terim: Olmaz denilen şeyleri de başardık

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/04/2013 - 10:35 GMT+3

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Hiçbir maçta önceden teslim olmadık. Olmaz denilen şeyleri de başardık" dedi.

Fatih Terim Galatasaray Real Madrid maçı öncesi basın toplantısında.

Görsel kaynağı: AA

Yarın Real Madrid ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray'da Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde:

"Kura olarak herhalde şampiyonluk hedefleyen bir takım çektik. Gerek Real Madrid gerekse Jose Mourinho, dünyanın en gözde isimleri. Saygı duyuyoruz.

Biz de buraya gelene kadar saygın işler yaptık. Umarım bu turda da buna devam ederiz. Kimle oynadığımızı çok iyi biliyoruz ama özellikle Şampiyonlar Ligi’nde kendimizi ispat ettik.

Bu iki maçta oyuncularım korkmadan mücadele edecektir. Sahaya çıkarken herhangi bir endişemiz yok. Ümit ederim iki güzel 90 dakika olur.

Real Madrid özellikle kendi evinde çok etkili olan bir takım. Muhakkak ki oynarken dünyanın en tehlikeli oyuncularından bir olan Ronaldo’yla bu resmi tamamlamak lazım. Çekilebilecek en zor kurayı çektik.
Diğer antrenörlerin yerinde olsam ben de Galatasaray’ı isterdim. Ama bu, bizim nasıl yerlerden geldiğimizi nereye gitmek isteyeceğimizi değiştirmez. Kendimizi koyduğumuz yerler hep güzel.

Jose Mourinho ile Porto'dan kalma çok yakın arkadaşlığımız var. Maça geldiğinde ben doğal olarak hoşgeldin demeye gittim. Özel bir konuşmamız olmadı. Oğluyla beraberdi. Dostluk konuşmasıydı. Ne konuşmadığımızı söyleyebilirim.

Tabii ki oyuncularıma güveniyorum. Manchester United’ın grubundan gedik. Schalke gibi önemli bir takımı eledik. Bu, her şeyi deneyeceğimiz anlamına gelir. Neler yapabileceğini bildiğim oyunculara sahibim. Ligdeki performansımızın çok üstüne çıkmalıyız. Sahanın içerisinde iyi top oynamaya çalışan bir Galatasaray olacak.

İçeride oynayacağımız Real Madrid buradaki maçtan daha tehlikeli olabilir. İki maçta da konsantrasyonumuz yüksek olmalı.

Futbol her şeye müsait bir oyun. Hiçbir maçta önceden teslim olmadık. Olmaz denilen şeyleri de başardık.

Oyun ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız. Kendi oyunumuzu oynayıp avantajlı bir skor almak bizim dileğimiz.

Bu tip maçlar her şeye müsaittir. Biz Real Madrid’e kaybedersek kimse için sürpriz olmaz. Ama biz kazanırsak dünyadaki herkes için sürpriz olur. En önemli silahımız kaybetmekten korkmamak olacaktır. Gücumüz neye yetiyorsa onu zorlayacağız. En büyük tehlike kaybetme korkusu. Çok şükür ki o da bizde yok."
Sneijder: Mourinho ile yarın düşmanız
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in açıklamaları ise şöyle:
"Oldukça yüksek seviyede bir maç olacak. Oynamadığım süreci düşünmek istemiyorum. Oynadığım süreci düşünmek istiyorum. İyi durumda olduğuma inanıyorum. Oynadıkça kendimi daha iyi hissediyorum.

Yarınki maçta hangi formayı giydiğim önemli. Mourinho ile yarın rakibiz. Gol atmak benim için tabii ki çok önemli. Ama asıl önemli olan maçı kaybetmemek. Kendi oyunumuzu oynamak için buraya geldik. Turu atlarsak sürpriz olmayacaktır. Her geçen gün oyunumuzun üzerine koyarak gidiyoruz.

Çok iyi bir takımımız var. Elbette Real Madrid’e saygı duyuyoruz. Ama buraya kazanmaya geldik. "
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam