Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Malaga'nın konuğu Porto

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/03/2013 - 12:47 GMT+2

Malaga ile Porto, Portekiz'de oynanan ve Porto'nun 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren maçın rövanşında karşı karşıya geliyor.

2013Porto's Jackson Martinez (L) battles for the ball with Malaga's Jeremy Toulalan during their Champions League soccer match in Porto, February 19, 2013

Görsel kaynağı: Reuters

Devler Ligi’nde bu sezon namağlup olan Malaga, Dragao Stadyumu’ndaki karşılaşmada Joao Moutinho’nin golüne engel olmayınca İspanya’ya 1-0’lık yenilgi ile dönmüştü.
Ev sahibinde hafif sakatlıkları bulunan Eliseu ve Julio Baptista'nın takımın son antrenmanında yer alarak bu maçta oynayacak duruma geldiler. Manuel Pellegrini'nin çeyrek finale kalacak takımın belli olacağı bu 90 dakikada iki oyuncuya da şans vermesi bekleniyor.

Porto’da ise kasığındaki sakatlık nedeniyle takımının son iki maçını kaçıran Moutinho'nun durumu henüz açıklıa kavuşmuş durumda değil. Öte yandan omzundaki sakatlığını atlatan Eliaquim Mangala'nın ise ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.
Bunları biliyor musunuz?
Tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’ne kalan Malaga, Devler Ligi’ndeki ilke mağlubiyetini de Porto’dan aldı.
2012’deki başarısı ile dikkat geçen Manuel Pellegrini'nin öğrencileri 2013'te oynadığı 14 resmi müsabakada dört galibiyet alabildi.
İspanyol temsilcisi Avrupa Kupaları elemelerinde ilk maçını kaybettiği maçlarda hiçbir rakibini eleyemedi.
Tarihinde 10. kez Devler Ligi'nde son 16'ya kalan Porto 2009-10 sezonunda bu turda boy göstermiş ancak Arsenal'e elenmişti.
Portekiz ekibi sahasında oynadığı son 33 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.
Tarihi boyunca İspanyol takımlarıyla 38 maça çıkan Porto bu maçlarda 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 20 yenilgi aldı. İspanya'da oynanan maçlarda ise Porto'nun rakiplerine karşı 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 11 yenilgisi bulunuyor.
Muhtemel 11'ler:
Malaga: Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro Lucho, Fernando, Moutinho Varela, Martinez, Rodriguez
Porto: Caballero Sanchez, Weligton, Demichelis, Antunes Toulalan, Camacho Joaquin, Isco, Piazon Saviola
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam