Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Mourinho'nun en özel adamları Drogba ve Sneijder

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/04/2013 - 16:32 GMT+3

3 Nisan akşamı Santiago Bernabeu'nun çimlerine çıkacak Didier Drogba ve Wesley Sneijder için Real Madrid'in teknik patronu Jose Mourinho ayrı bir önem taşıyor.

Jose Mourinho ve Didier Drogba.

Görsel kaynağı: Reuters

“Gerçekten olağanüstü oyuncularla çalıştım ama içlerinden birini seçmem gerekirse bu Didier Drogba olurdu.”
Jose Mourinho bu kelimelere sarf edeli iki hafta bile olmadı.
“Herkes biliyor ki bana bu gücü veren ve kendisinden çok şey öğrendiğim kişi Mourinho’dur. Bu kazanma alışkanlığını ve tarih yazma arzusunu bana veren o.”
Didier Drogba geçen yıl Chelsea’den ayrılırken bunları söylüyordu.
İkili arasındaki futbol dünyasında eşine az rastlanır bir bağ var. 2003’te Marsilya’daki ilk sezonunda parlayan Fildişili golcü, aynı sezonda Porto ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Mourinho’nun gözünden de kaçmamıştı. Abramovic’in Londra’ya getirdiği Portekizli, Drogba’yı da 24 milyon sterlinlik rekor bir ücretle Mavilere transfer etti.
Gerisi bir peri masalı gibi hepiniz biliyorsunuz. Chelsea’nin 50 sene sonra gelen Premier Lig şampiyonluğu, Lig Kupası zaferi ve Şampiyonlar Ligi yarı finali aynı sezonda… İlk yılında 40 maçta 16 gol atan Drogba bir sonraki sezon da bu sayıyı yakalamış ve Londralılar bir şampiyonluk daha çıkartmıştı.
Drogba bir sonraki sezon gol sayısını 33’e yükseltmiş ancak Abramovic ile Mourinho arası soğumaya başlamıştı. 2007’de Mourinho Chelsea ile yollarını ayırırken, Fildişili süper golcü şunları söylüyordu:
“Mourino’nun ayrılışı kulüp içinde bir şeyleri öldürdü. Chelsea’den ayrılmak istiyorum. Bu takımda bazı şeyler bozuk. Soyunma odasında hasar büyük.”
Kalan mıdır terk eden yoksa giden midir bilinmez Mourinho soluğu Inter’de almış ve ilk senesinde Serie A’da şampiyon olup, Avrupa’da sürünürken ikinci sezon takıma bir beyin, Wesley Sneijder’i transfer etmişti. Real Madrid’e Hollandalı için ödenen parayla, İspanyol ekibin Cristiano Ronaldo ile sözleşme imzalaması kolaylaşmıştı. Portekizli, bilmeden de olsa şimdiki takımının en büyük silahını transfer etmişti.
Sneijder’e dönecek olursak, onun da yardımlarıyla Inter 45 yıl sonra Kupa 1’de zafere ulaşan Inter, üç kulvarda da şampiyon olurken Mourinho da Madrid’in yolunu tutmuştu.
picture

wesley sneijder jose mourinho

Görsel kaynağı: Eurosport

Şimdi Didier kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi golünü Marsilya formasıyla attığı, Wesley de ilk Şampiyonlar Ligi zaferini yaşadığı statta üzerlerinde Galatasaray formasıyla Portekizli’nin karşısına dikilecekler.
180 dakika boyunca eski dostluk rafa kalkacak ve Sneijder şu sözleriyle “Özel Olan”a takılıyor:
“Mourinho’ya çok şey borçluyum zira onunla Devler Ligi’nde zafer yaşadım. Ama şimdi ona bir mesajım var: Galatasaray’a dikkat et!”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam