Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Spartak moskova fener

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 29/08/2012 - 16:35 GMT+3

Eurosport Rusya editörü Igor Zelenitsyn, Fenerbahçe’nin rakibi Spartak Moskova’yı analiz etti.

spartak volga spartak.com

Görsel kaynağı: From Official Website

Sarı-lacivertlilerin rakibi hakkında son bilgileri veren Zelenitsyn, Eurosport Türkiye’ye şu açıklamalarda bulundu.
“Rusya Ligi’nde şu ana kadar 5 maç oynandı. 4 galibiyetleri ve 1 mağlubiyetleri var. Tek kaybettikleri maçı da Zenit’le oynamışlardı ki doğrusunu söylemek gerekirse Zenit, şu an buradaki açık ara en iyi takım.

Yeni kurulmuş kimliğiyle, Moskova ekibinin hala tam olarak ne yaptığını bilmediğini söyleyebilirim. Teknik direktör Unai Emery, Rubin Kazan maçının ardından basın toplantısında yüksek bir yüzdeyle topla oynamak istediklerinden bahsetmişti. Ve yine aynı esnada Barcelona’nın ismini bir zikretti, bir örnek ve ilham olarak. Fakat Spartak’ın hala eksikliğini çektiği şey, bitirici noktada doğru son pası verebilen bir orta sahaya sahip olmamak. Dmitry Kombarov, Evgeny Makeev, Pavel Yakovlev gibi driblingi iyi, çok koşan isimlere sahipler. Aiden McGeady, Jano gibi hareketli, top tekniği yüksek isimler de var fakat o dediğim son noktada hala sıkıntılar var.
Oyun planları hakkında şunları söyleyebilirim. Spartak oyunun başlarında skor bulmak adına çok çaba harcar, erken saldırır. En büyük silahları bu noktada zaman zaman çok iyi kullandıkları kontra ataklar. Set hücumlarında epey düzensizlik yaşıyorlar. Fakat kazandıkları maçlara bakılırsa, bazen şansın da yanlarında olduğunu gördük. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, Spartak kötü oynadığı bir maçı da kazanabilir.
Eğer spesifik olarak dikkat edilmesi gereken oyuncuları merak ediyorsanız üç isim verebilirim. Andrey Dikan muhteşem bir oyuncu, Aiden McGeady bir o kadar enteresan. Forvette ise ise sizin de yakından tanıdığınız Emenike çok mühim. Brezilyalı yeni transfer Romulo da dikkat çekici bir oyuncu fakat henüz sadece bir maç oynayabildi.

Spartak’ın oyununa dair bazı ipuçları:

- Daha önce de belirttiğim gibi ileride hızlı ayakları ile kontra ataklardan gol bulabiliyorlar.
- Dörtlü bir orta saha tercih ediyorlar. Merkezdeki iki isim daha çok savunma ağırlıklı, o yüzden hücumdaki bütün yük kanatların sırtında oluyor.
- Savunma şu anda zayıf nokta. Nico Pareja ve Marek Suchy hızlı ataklarda bazen ne yapacağını bilemiyor. "
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam