Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Chelsea mi yoksa Ardalı Atletico Madrid mi?

Eurosport Türkiye

Güncellendi 11/04/2014 - 15:09 GMT+3

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu. Ardalı Atletico Mourinho'nun çalıştırdığı Chelsea ile eşleşti. İşte zorlu eşleşmenin kilit noktaları!

José Mourinho (Chelsea) y Diego Simeone (Atlético)

Görsel kaynağı: AFP

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu. Ardalı Atletico Mourinho'nun çalıştırdığı Chelsea ile eşleşti. İşte zorlu eşleşmenin kilit noktaları!
Atletico Madrid
Hem La Liga'da hem Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esen ve son olarak çeyrek finalde Barcelona'yı dize getiren Atletico Madrid, Arjantinli teknik adam Diego Simeone ile tabiri caizse asr-ı saadetini yaşıyor. 44 maçta 33 gol kaydeden Diego Costa'nın sırtladığı Atletico, devre arasında takıma katılan Diego Ribas'ın da sistemin önemli parçalarından birine dönüşmesiyle beraber kusursuz bir takım görüntüsü çiziyor. Üst düzey bir takım savunmasına sahip olan Atletico Madrid, 32 haftası geride kalan La Liga'da 22 golle en az gol yiyen takım konumunda. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde henüz yenilgi yüzü görmeyen İspanyol temsilcisi ikinci turda Milan'ı, çeyrek ifnalde ise Barcelona'yı saf dışı bırkamıştı.
picture

Atletico Madrid

Görsel kaynağı: Eurosport

Chelsea
Rafa Benitez'in ardından sezona eski teknik direktörü Jose Mourinho ile başlayan ve Premier Lig'in son beş haftasına girilirken, Liverpool'un 2 puan arkasında ikinci sırada bulunan Chelsea, Şampiyonlar Ligi ikinci turunda temsilcimiz Galatasaray'ı, çeyrek finalde ise 3-1'in rövanşında PSG'yi elemişti. En golcü oyuncusu 16 gol kaydeden orta saha oyuncusu Eden Hazard olan ve büyük bir golcü sıkıntısı yaşayan Chelsae'de Samuel Eto'o 32 maçta 11, Fernando Torres 34 maçta 8, Demba Ba ise 23 maçta 5 gol kaydetti. Morinho'nun ikinci döneminde en fazla forma şansı tanıdığı isimlerse Eden Hazard (45 maç), Oscar (43), Petr Cech (43), Branislav Ivanovic (43) ve John Terry & Ramires (41) ikilisi.
UEFA Kupası'nın son iki şampiyonunu buluşturacak zorlu 180 dakika öncesi spor yorumcularınıın değerlendirmeleriyse şu şekilde;
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam