Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Arsenal'i tanıyalım

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/08/2013 - 13:28 GMT+3

İngiliz ekibi, son yıllarda Premier Lig'de başarısız bir görüntü çizse de Şampiyonlar Ligi arenasında her zaman üst sıraları isteyen bir görüntüdeydi.

Fenerbahçe, Arsenal 2008

Görsel kaynağı: AFP

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi grup maçlarına katılması için önündeki son engel Arsenal. İngiliz ekibi, son yıllarda Premier Lig'de başarısız bir görüntü çizse de Şampiyonlar Ligi arenasında her zaman üst sıraları isteyen bir görüntüdeydi. Geçtiğimiz yıl son şampiyon Bayern Münih'e elenen Arsenal'de Arsene Wenger'in de adı artık tartışılmaya başlandı. Fransız teknik adam, Premier Lig'de yaşadığı kupasız günlerin ardından oldukça eleştirilmişti.
Sarı lacivertlilerin rakibi Arsenal geçen yıl Premier Lig'e erken havlu atan ekiplerden biri oldu. İstediği çıkışı bir türlü yakalayamayan Arsenal, ezeli rakibi Tottenham'ın üstünde yer alarak Şampiyonlar Ligi biletini oldukça zor aldı. Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayan Arsenal, Tottenham'ın 1 puan üstünde 73 puanla tamamladı.
Londra ekibi kadrosunda uluslararası futbolculara yer veren bir takım kimliğinde. Yıllardan beri İngiliz futbolcuların azınlıkta olduğu Arsenal, eski gücünden biraz uzakta. Ada futbolunun dışında bir sistemde futbol oynayan Arsenal, çabuk oyunculardan kurulu hızlı bir futbol oynamaya çalışıyor. Hücuma oldukça hızlı çıkan Arsenal'in en önemli hücum silahları ise, Walcott ve Chamberlein olarak göze çarpıyor. İngiliz ekibi ayrıca kadrosunda Sagna, ve Lukas Podolski gibi önemli isimleri de barındırıyor. Hücum futbolunun ön planda olduğu Arsenal'de orta sahanın öenmli isimleri ise Ramsey ve Arteta.
Arsenal, bu sezon transferde oldukça sessiz kaldı. Daha önce Higuain'i kadrosuna katmaya çalışan Londra ekibi, Sochaux'tan Yaya Sanogo'yu transfer etti. Arsenal, Fenerbahçe ile daha önce oynadığı Şampiyonlar Ligi maçından kadrosunda hala birçok ismi barındırarak transfer politikasını da ortaya koyuyor. Genç oyunculardan kurulu bir takım isteyen Wenger, uzun süre aynı oyuncularla yola devam ederek tecrübe kazanmalarını sağlıyor.
Bu arada Cazorla ve Koscielny cezaları sebebiyle ik maçta forma giyemeyecekler.
İngiliz ekibinin kadrosundan ayrılmak üzere olan isimler de dikkat çekici. Roma ile anlaşmak üzere olan Gervinho'nun yanbı sıra Giroud'da Arsenal ile yollaroı ayırabilir. Taktik tahtasında 4-2-3-1 şeklinde dizilen Arsenal'in ideal kadrosu ise şöyle;
Kaleci: Szczesny
Defans: Gibbs, Koscielny (cezalı), Mertesacker, Sagna
Orta saha: Cazorla(cezalı), Ramsey, Ateta, Rosicky, Walcott
Forvet: Podolski
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam