Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi finaline damga vuracak futbolcular

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/05/2014 - 12:47 GMT+3

Avrupa'nın en büyüğünün belli olacağı Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında hangi futbolcular maçın kilidini açabilir, kimler kupatı takımına kazandırabilir?

Real Madrid - Atletico Madrid

Görsel kaynağı: Eurosport

İki İspanyol devinin karşılaşacağı Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında iki takımında birçok yıldızı bulunuyor. Peki bu yıldızlardan hangisi veya hangileri maça damgasını vuracak? Kupa Atletico Madrid'in yıldızları Arda, Koke, Villa'nın ellerinde mi yoksa Real Madrid'in yıldızları Ronaldo, Bale, Di Maria'nın ellerinde mi havaya kalkacak? İşte Eurosport.com Türkiye'nin sizin için derlediği finalin kilit adamları...
Genç ve tecrübeli iki kalecinin savaşı: Iker Casillas & Thibaut Courtois
picture

Casillas - Courtois (Real Madrid - Atletico Madrid)

Görsel kaynağı: Eurosport

Atletico Madrid'in 22 yaşındaki genç kalecisi, uzun boyuna rağmen çevikliği ile rakip kalecilerden daha avatanjlı durumda. Fakat Courtois'nın karşısında 33 yaşındaki yılların tecrübesi Iker Casillas bulunuyor. Birçok final tecrübesi bulunan ve kritik maçlarda performansını en üst düzeye çekebilen İspanyol kaleci rakip forvetlere karşı yine panter kesilecek. Bütün bir sezon Atletico Madrid formasını başarıyla taşıan Courtois formdayken, Casillas birinci kaleciliğini yaşadığı sakatlıktan sonra Diego Lopez'e kaptırdı.
Titanların savaşı: Sergio Ramos & Diego Godin
picture

Ramos- Godin (Real Madrid - Atletico Madrid)

Görsel kaynağı: Eurosport

Bu iki başarılı defans oyuncusu arasında ufak bir fark bulunuyor, defans hattındaki liderlik ve otorite. Atletico Madrid takımına attığı gol ile şampiyonluğu getiren Godin defans kurgusunda sert oyun yapısı ve verdiği komutlarla öne çıkarken, Sergio Ramos defansta daha rahat bir görüntü sergiliyor. Hırslı oyununun bazen kurbanı olan Ramos, ayağında top tutmayı ve atağa çıkmayı çok seviyor. İki defansın ortak özelliği ise bu sezon takımları için çok kritik maçlarda çok önemli gollere imza atması oldu.
Hüner, estetik: Angel Di Maria & Koke
picture

Di Maria - Koke (Real Madrid - Atletico Madrid)

Görsel kaynağı: Eurosport

Sahaya her maç bitmek bilmeyen bir enerji ile çıkan iki takımın dinamolarından Angel Di Maria rakibi Koke'ye göre biraz daha kıvrak. Koke'nin sert ve disiplinli yapısına göre daha çok serbest oynamayı seven, spontane bir futbolcu olan Di Maria hızıyla bir anda takımını pozisyona sokabilen bir futbolcu. Koke ise orta sahada pas yapmayı seven, ceza sahası içerisine gönderdiği toplar için doğru anı beklemeye çalışan bir yapıya sahip. Koke ayrıca Di Maria'ya göre daha çalışkan ve defansif özellikleri daha fazla olan bir orta saha.
Güç, azim, hırs: Gareth Bale & Arda Turan
picture

Bale - Arda (Real Madrid - Atletico Madrid)

Görsel kaynağı: Eurosport

Maçın her dakikasında atak yapmayı ve gol atmayı düşünen iki futbolcunun oyun yapıları birbirinden farklı. Arda Turan'ın gücü tehlikeli pasları ve kontrollü oyunu iken Real Madridli Bale ise hızını ve gücünü kullanıyor. Atletico Madrid'in kilit ismi Arda Turan rakibine göre daha çok yaratıcı özelliklerini sergilerken öldürücü paslar atmaya çalışıyor. Arda Turan bu sezon bazı sakatlıklar geçirmesine rağmen takımı ile tarih yazmaya devam ederken, Bale de sezon başı katıldığı takımı ile uzun bir süre adaptasyon sorunu yaşadı. Yine de dünyanın en pahalı transferi olma rekorunu elinde bulunduran Bale bu final maçına damgasını vurabilecek ve oyunu bir anda değiştirebilecek bir futbolcu.
Gol makineleri: Cristiano Ronaldo & David Villa
picture

Ronaldo - Villa (Real Madrid - Atletico Madrid)

Görsel kaynağı: Eurosport

Atletico Madrid'in bu sezonki parlayan yıldızı Diego Costa'nın sakatlığından dolayı oynamaması durumunda gol yükünü diğer bir yıldız David Villa üstlenecek. İki futbolcuda takımları adına çok önemli futbolcular, iki yıldız da bir anda takımına gol kazandırabilecek, maçı ve kupayı kazandırabilecek hamleler yapabilecek isimler. David Villa ceza sahası dışından içeri kat etmeyi seven ve kaleye beklenmedik şutlar göndermeyi seven bir forvet yapısındayken, Ronaldo hızı, gücü ve sert vuruşları ile takımının en önemli parçası. Bu sezon ligde 31 gole imza atan Ronaldo şampiyonluğu rakibine kaptırdıktan sonra elinde kalan Şampiyonlar Ligi için bütün varlığını ortaya koyacaktır. Ronaldo ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı 16 gol ile Real Madrid'in finale çıkmasına büyük bir katkı yaptı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam