Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA'dan önemli açıklama / EUROSPORT ÖZEL

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/12/2013 - 15:13 GMT+2

Galatasaray ile Juventus arasında oynanan karşılaşma yoğun kar yağışı dolayısıyla ertelenmişti. UEFA konuyla ilgili Eurosport Türkiye'ye kısa bir açıklama yaptı

UEFA denkt über Nations League nach

Görsel kaynağı: SID

Galatasaray ile Juventus arasında oynanan karşılaşma 33. dakikada hakem Pedro Poenca tarafından önce 20 dakika durdurulmuş ardından bugüne ertelenmişti. UEFA'nın Nyon merkeziyle görüşme halinde olan Türkiye'deki UEFA yetkilileri ve maçın hakemi Pedro Poenca, karşılaşmanın bugün oynanması için karar aldı.
Türkiye'de günün konusu olan gelişme ile ilgili UEFA'nın Nyon merkezine ulaşan Eurosport Türkiye, önemli bilgilere ulaştı. Alper Aslan'ın sorularını yanıtlayan UEFA yetkilileri, maçın bugün oynanması için yapılan çalışmaların normal olduğunu ancak gerekirse maçın yeniden ertelenebileceğini ifade ettiler. Dün alınan erteleme kararının UEFA normlarına göre olduğunu ve Nyon'daki merkezle istişare edilerek alındığını belirten yetkililer, bugün verilecek kararın ise hakem ve Türkiye'deki yetkililer tarafından alınacağını ifade ettiler.
Dün akşam maçın ertelenmesinin sadece karşılaşmanın normal hava şartlarında oynama isteği yüzünden olmadığını belirten UEFA genel merkezi, kararın sporcu, hakem ve taraftar sağlığı düşünülerek alındığını da söyledi. Ayrıca maçın UEFA'nın sıkışık programı dolayısıyla muhakkak oynanacağını ama bunun farklı bir şehirde olma olasılığının yüksek olduğunu da belirtti.
Böylelikle kafalarda soru işaretine sebep olan birçok soru yanıt buldu. En önemlisi ise dün akşam alınan kararın sadece hakem Poenca tarafından değil, UEFA yetkilileri ve UEFA merkezi tarafından alındığı anlaşıldı. İlk arar verilme kararının ise hakemin saha şartlarındaki ağırlaşma yüzünden alındığı ortaya çıktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam