Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yazarların kaleminden: Fenerbahçe

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/08/2013 - 09:24 GMT+3

Spor yazarları, 3-0 sonlanan Fenerbahçe - Arsenal maçını değerlendirdi.

Michal Kadlec - Fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Uğur Meleke / Milliyet
...Fenerbahçe’nin ise Şampiyonlar Ligi tarihindeki ikinci Arsenal ev sahipliği birincisine fena halde benziyordu: Ekim 2008’de Aragones, sadece 6 ay önce Devler Ligi çeyrek finalisti olan harika takımın genlerini bozmuş, Maldonado-Selçuk’lu orta sahasıyla 5 gollü bir bozguna neden olmuştu. Arsenal’in Kadıköy’ü ikinci ziyaretinde de tablo benzerdi: Sadece 6 ay önce Avrupa Ligi’nde fırtına gibi esen, Lazio’ya Benfica’ya Kadıköy’ü dar eden takımın yerinde yeller esiyordu dün gece. Yanal, İspanyol teknik adamdan 5 yıl sonra Aragones’le aynı hataya düştü: Teslim aldığı oturmuş takımın ayarlarıyla gereksiz biçimde oynadı. Amerika’yı yeniden keşfetmeye kalktı ve bedelini ağır ödedi maalesef...
Güntekin Onay / Vatan
En güçlü kadrosu ile yüksek arzu ve konsantrasyon ile sahaya çıktı F.Bahçe... Üstelik 50 bin seyircisinin önüne... Ancak maçın başından itibaren tedirgin ve ürkekti. Öyle bir görüntü vardı ki 0-0 bitse ortaya çıkacak en iyi sonuçtu.
Hücumda hiç çoğalamayan, etkili atak yapamayan, rakip kaleye çok uzak bir F.Bahçe... Sorunlar ile İstanbul’a gelmiş Arsenal da ilk yarıda tedirgindi. Ancak gördü ki F.Bahçe hiç tehdit etmiyor; devrenin sonlarında ve ikinci yarının başında baskısını arttırdı ve golleri buldu. Ersun Yanal baktı ki takımı hiç hücum yapamıyor Gökhan Gönül’ü oyuna soktu. Ancak aylardır 1 tane maç oynamamış bir oyuncu, Gökhan Gönül bile olsa Arsenal karşısında işi zor olur. Fenerbahçe'de öyle bir orta saha var ki hepsi kaliteli denilen Emre, Meireles ve Mehmet Topal bırakın rakip ceza alanına gitmeyi rakip kaleye tek şut atmadan maçları bitiriyor.
Okay Karacan / Zaman
Arsenal’e karşı en doğru plan onların topla çok oynadıkları bölümlerde kontrollü oynamaktan geçiyordu. Yanal maç öncesi taktiğini Arsenal’in bu özelliğine göre belirlemiş, takım kendi oyun merkezini orta alanın gerisine çekerek, karşılayıp etkisiz hale getirme futboluna geri dönüş yapmıştı. Her Fenerbahçe maçında bu satırlara Aykut Kocaman yazmak zorunda kalışımız geçen sene takımın bunu yaparken aynı zamanda kısa ve hızlı ve isabetli pas kapasitesiyle, ani pozisyon bulma kudretiyle kendini göstermesinden başka bir nedene dayanmıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam