Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi: PSG 3-2 Barcelona

Eurosport Türkiye

Güncellendi 29/12/2014 - 20:22 GMT+2

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda PSG, evinde Barcelona'yı David Luiz, Verratti ve Matuidi'nin golleriyle 3-2 yenerk önemli bir galibiyet elde etti.

Paris Saint Germain - Barcelona

Görsel kaynağı: Eurosport

Şampiyonlar Ligi 2. haftada F Grubu'nda PSG, evinde Barcelona'yı 3-2 mağlup etmeyi başardı.
PSG'nin David Luiz, Veratti ve Matuidi'yle bulduğu gollere Barcelona Messi ve Neymar'la yanıt verdi.
Maçtan dakikalar
Maç golle başladı. Kazanılan serbest vuruşta top penaltı noktasında David Luiz'e geldi. Brezilyalı oyuncu topu kontrol edip vuracak zamanı buldu ve topu kaleci Ter Stegen'in solundan ağlara yolladı. 1-0
picture

Paris Saint Germain - Barcelona

Görsel kaynağı: Eurosport

Bu gole hemen cevap veren Barcelona golü Messi ile buldu. Organize gelişen atakta soldan Iniesta'nın yerden pasında Messi yerden düzgün bir vuruşla Sirigu'yu mağlup etti. 1-1.
26. dakikada topun kornere gitmesine izin veren Pastore'nin kullandığı köşe vuruşunda Barcelona kalecisi Ter Stegen boşa çıktı. Bu hatayı affetmeyen Verratti oldu. Verratti kafayla topu ağlara gönderdi ve durumu 2-1 yaptı.
picture

Paris Saint Germain - Barcelona

Görsel kaynağı: Eurosport

Barcelona bu golden sonra oyunda dengeyi kurmaya çabaladıysa da ilk yarının sonuna kadar bunu tam anlamıyla başaramadı. İlk yarı Fransız temsilcisinin 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci yarı
İkinci yarıda da goller yine erken geldi. 54'te uzun süre paslaşan PSG'de top, van der Wiel'e geldi. Sağ kanattan son çizgiye inip ortasını yerden sert açan Hollandalı oyuncunun pasına arka direkte Matuidi dokundu ve durumu 3-1 yapan golü attı.
Bu gole de Barcelona hemen karşılık vermeyi bildi. 56'da ceza sahasında topla buluşan Neymar, uzak köşeye topu bekletmeden gönderdi ve durumu 3-2 yaparak takımın oyunda tuttu.
Bu golden sonra Barcelona beraberliği yakalayacağı golü ararken, PSG karşı ataklarla golü aradı.
81'de Barcelona gole çok yaklaştı. Sağdan gelen ortaya Alba arka direkte çok sert vurdu. Marquinhos yaptığı müdahale ile çok net bir pozisyonun gol olmasını engelledi.
Bu pozisyondan 4 dakika sonra Munir'in sert vuruşu yan direğe çarpıp dışarı çıktı.
90'da Sandro ceza sahasında çok uygun bir pozisyonda topu dışarı attı.
Maçtan notlar
Bu maçta takımının ilk golünü atan Messi, Şampiyonlar Ligi'ndeki 63. golünü kaydetti ve bu alanda Cristiano Ronaldo'yu yakaladı.
Bunun yanında Xavi de 143. Şampiyonlar Ligi maçına çıktı ve Raul'ü geride bırakrark Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkan oyuncu oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam