Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İşte Vitor Pereira'nın Shakhtar taktiği

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/07/2015 - 07:36 GMT+3

Fenerbahçe'nin hocası Vitor Pereira, takımdan beklentilerini anlattı, bir kez daha felsefesini açıkladı.

Vitor Pereira, Fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Shakhtar Donetsk maçı öncesi hem takımın durumunu değerlendirdi, hem de beklentilerini anlattı.
Marsilya karşılaşması sonrası basın mensuplarıyla sohbet eden Portekizli çalıştırıcıya ilk olarak geçen sezon bekleneni veremeyen ancak hazırlık döneminin yıldızı Diego Ribas soruldu. Pereira, “Diego kaliteli bir oyuncu olduğu için iyi oynuyor. Geçen yılki durumuna cevap veremem. Benim çalışma tarzım ve oyun tipimde iyi gidiyor işler. Benim istediğim oyunu oynamak için teknik, karakter ve zeka gerekir. İyi yönde rekabet önemli. En iyisini vermek, hep yarışmacı olmak zorunda. Eğer olmazsa seviye düşer” ifadelerini kullandı.
Hazırlık maçlarında hücum ağırlıklı kadrolar sahaya süren deneyimli çalıştırıcı, “Shakhtar karşısına daha kontrollü bir takım çıkar mı?” şeklindeki soruya “4 stoperle oynayacağım. İki bek diğerlerini de öne dizeceğim. Kimseyi de önde istemiyorum (gülüyor)...” şeklindeki esprili girişten sonra “Ben futbolda hiçbir şeyden korkmuyorum. Bir fikre inanırsınız ve sonuna kadar öyle gidersiniz. Benim istediğimi oyuncular bana verirse, sistem hiç önemli değil” yanıtını verdi.
Pereira, transfer iddiaları için de, “Teknik direktör hiçbir zaman memnun olmaz. Hep fazlasını ister. Egoisttir hoca. Hep ister. Daha fazla, daha fazla...” yorumunda bulundu.
Kazanmak kafada başlar
Pereira, “Benim için hazırlık maçı diye bir şey yok. Hep kazanmak var. Kazanmayı kafamıza sokmamız, yazmamız lazım. Benim için şampiyonun mantalitesi budur. Ölmek gerekirse de ölürüm orada. Öldükten sonra bir düşünürüm ama” ifadelerini de kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam