Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Alex yine bildiğiniz gibi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/09/2011 - 08:19 GMT+3

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Fenerbahçe, zorlu Gaziantepspor deplasmanında galip gelmeyi başardı. Ev sahibi Olcan'ın nefis füzesiyle öne geçti ancak sarı-lacivertliler Alex (2) ve Bienvenu'nün golleriyle 3-1'lik skorla galip gelmeyi başardı.

alex de souza

Görsel kaynağı: AA

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nda oynanan mücadeleye geçen hafta Orduspor'u zorlanarak deviren Fenerbahçe etkili başladı.
Dakikalar 6'yı gösterirken Bilica kornerden gelen topa iyi yükseldi. Bu oyuncunun kafayla vurduğu meşin yuvarlak, direğin yanından auta gitti.
24. dakikada yine konuk ekip ataktaydı. Baroni'nin ceza sahasında boş pozisyonda bulunan Semih'e çevirdiği pas Dany'nin koluna çarptı. Hakem pozisyonda devam kararı verdi.
Gaziantepspor aradığı golü 28. dakikada buldu. Topla hareket halindeki Popov'a yapılan faulden kazanılan en direkt serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına geçen Wagner, meşin yuvarlağı Olcan'ın önüne bıraktı. Olcan'ın sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.
34. dakikada Fenerbahçe, Alex'le skorda eşitliği sağladı. Bu dakikada sol kanattaki Ziegler, Caner'in pasını bekletmeden ceza sahasına gönderdi. Oyuna kısa süre önce dahil olan Uğur Boral, kontrol ettiği topu Alex'in önüne yuvarladı. Fenerbahçe kaptanı, kale çizgisinin hemen yanından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.
45+2. dakikada, Gaziantepspor mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Yobo'ya baskı yapan ve topu kapan Wagner, Fenerbahçe kalesine yöneldi. Kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Wagner, bu pozisyonda topa kendisi vurmak yerine pas vermeyi tercih edince, boşta kalan meşin yuvarlağı defans oyuncuları uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik skorla tamamlandı.

İkinci yarıya sarı-lacivertliler daha etkili başladı. 54. dakikada Ziegler sol kanattan kesti, Semih'in kafasını kaleci Karcemarskas parmaklarının ucuyla çeldi. Top direkten döndü ve Alex'in önüne düştü. Kaptan çaprazdan çok sert vurdu ve kaleciye çarpan top ağlarla buluştu. Fenerbahçe deplasmanda 2-1 öne geçti.
Golden sonra ev sahibi eşitlik sayısı için baskı kurmayı denedi ancak Olcan ve Wagner'in oyundan çıkmasının ardından hücumda olan etkinliği azalmıştı Antep temsilcisinin.
Semih Şentürk'ün yerine dahil olan Bienvenu, 69. dakikada ceza sahası içinde yerde kaldı. Penaltı atışını kullanan Alex topu direğe nişanladı.
Bu pozisyondan 12 dakika sonra yeni transfer Bienvenu Fenerbahçe'ye 'Merhaba' dedi. Günün başarılı ismi Ziegler'in ortasında iyi yükselen forvet skor tabelasını değiştirdi. 3-1.
Bu pozisyondan sonra iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Böylelikle Antep deplasmanında son üç lig maçını yitiren Fenerbahçe şeytanın bacağını kırmış oldu.
Fenerbahçe bu galibiyetle puanını altıya yükseltirken, Gaziantepspor ikinci maçından da boynu bükük ayrıldı. 300. lig maçına çıkan Alex de Souza ise iki gol atarak takımını yine sırtlayan isim oldu.
Sarı-lacivertliler bu sonuçla liderlik koltuğuna oturdu. Günün diğer maçında Antalyaspor, Kayserispor'u 1-0'la geçip puanını altıya çıkartan bir başka ekip oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam