Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ankara'da Fırtına zamanı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/03/2012 - 15:13 GMT+2

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasının açılış maçında Gençlerbirliği, Trabzonspor’u konuk ediyor. Play-off’a haftalar kala ilk dörde girmek isteyen Gençler mutlak üç puan ararken, bordo-mavililer üçüncü sıradaki yerini korumak istiyor. Karşılaşmayı Eurosport.com Türkiye'den canlı takip edebilirsiniz.

trabzonspor, gençlerbirliği

Görsel kaynağı: AA

Sezon boyu inişli çıkışlı bir grafik çizen Trabzonspor, son iki haftada önce ligdeki en önemli rakibi Beşiktaş’ı İstanbul’da daha sonra da sıralamada hemen arkasındaki Sivasspor’u sahasında mağlup ederek üçüncü sıraya yükseldi. Avrupa’dan elendikten sonra Spor Toto Süper Lig’de performansını arttıran Şenol Güneş’in öğrencileri play-off’a alabilecekleri en fazla puanı toplayarak girmek istiyorlar.

Gençlerbirliği ise Ocak ayında yakaladığı formla üst sıralara tırmanmayı başardı. 11 Şubat’ta oynanan Mersin İdman Yurdu karşılaşmasına kadarki sekiz maçta sadece bir yenilgi alan Fuat Çapa’nın ekibi ilk dört için iddialı bir konuma gelmişti. Fakat bu mücadeleden sonra her şey Gençler için ters gitmeye başladı. Altı karşılaşmadır kalesinde gol gören kırmızı-siyahlılar, zorlu fikstürde sadece içeride Sivasspor ile berabere kalmayı başardı. Beşiktaş karşısında öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan, Fenerbahçe karşısında 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup olan ve geçen hafta Galatasaray karşısında sadece savunma yapmasına rağmen kalesine iki gol gören Gençlerbirliği, bu hafta Trabzon karşısında kazanıp yeniden ilk dört için umutlanmak istiyor.

Bunları biliyor musunuz?
- Süper Lig'de iki takım toplamda 55 kez karşılaştı. Oynanan 55 maçta 32 kez Trabzonspor, 10 kez Gençlerbirliği kazandı, 13 maç ise berabere bitti.
-Bu karşılaşmalarda Trabzonspor 107 gol attı Gençlerbirliği 53 gol kaydetti. Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maçı ise Gençlerbirliği 2-1 galip bitirmişti. 
- Süper Lig’de geride kalan 30 haftada en çok gol atan iki oyuncu Burak Yılmaz ve Herve Tum bu hafta karşılaşıyor.
- Burak Yılmaz 30 golle ilk sırada yer alırken Herve Tum 13 golle 2.sırada bulunuyor
- Herve Tum 13 golle ligin en golcü yabancı oyuncusu olurken 8 kafa golü ile en çok kafa golü atan oyuncusu konumunda bulunuyor.
- Süper Lig’de bu sezon attığı 30 golle ilk sırada bulunan Burak Yılmaz Avrupa gol krallığı listesinde ise 5.sırada bulunuyor.
- Trabzonspor Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta da ilk golü yiyip mağlup duruma düştü.
- Bu maçların 2 tanesini kazandı, 1 tanesinde berabere kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam