Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

ayhan akman fatih terim

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 15/05/2012 - 09:39 GMT+3

Futbola veda eden Ayhan Akman, geleceğiyle ilgili kararı Fatih Terim’e bıraktığını ifade ederek, , “Hocam bize neyi uygun görürse görevi kabul ederiz” dedi.

ayhan akman, galatasaray

Görsel kaynağı: AA

Milliyet'in haberine göre, Galatasaray formasına ve futbola veda eden Ayhan Akman, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda takım kaptanı olarak şampiyonluk kupası kaldırmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi, “Son sahne benim için gerçekten finaldi. Hangi futbolcuya nasip olur bu duygu?” dedi
“Kadıköy’de maç bitmiş, bir yandan seviniyor bir yandan üzülüyordum. 18 yıl geçmiş. Sevinçler, hüzünler, hayal kırıkları, mucize başarılar. Evet hepsi var. Bir bir aklıma geliyordu. 2006’da bitmeyen 16 dakika. 2008’de son 6 hafta. Liste uzar da uzar. Ama son sahne benim için gerçekten de finaldi. Kaptan olarak Şükrü Saracoğlu’nda kupayı kaldırıyordum. Hangi futbolcuya nasip olabilir bu duygu?”
Evet; Ayhan Akman’a ait yukarıdaki duygu dolu ifadeler. Şampiyon Galatasaray’ın futbola veda eden emektar ismi, kaptanı ile Kemerburgaz’daki evinde buluştuk. Dile kolay, 18 koca sezon. 18 numaralı forma ve 18. şampiyonluk. Galatasaray formasına şampiyonlukla veda eden kaptan Ayhan Akman, Milliyet ekibini, ailesiyle birlikte ağırladı.
İlk kez Genç Milli Takım seçmelerinde giydiği 18 numaralı formanın kendisine uğurlu geldiğini kaydeden Ayhan’dan şampiyonluk öyküsünü anlatmasını istedik, birbirinden çarpıcı ifadeler dinledik: “Galatasaray’da yaşadığım bütün şampiyonluklar çok güzeldi. Hepsi çok özel şekilde elde edildi. Kadıköy’de gönül isterdi ki alkışlar arasında kupamızı alalım, ama olmadı. O gazlardan soyunma odasında bizler de çok etkilendik. Kupa verilmeyecek gibi bir hava oluştu. Hocamız ve bizler ‘Bu kupa sahada alınmadan gitmeyiz’ dedik. Biraz karanlık bir ortamda kupa aldık ama yine çok şanslıyım. Benim için gerçek bir final oldu. Film şeridi gibi gözümün önünden kareler geçiyordu. Kupayı aldığım an ise son sahne idi. Benden sonra birine daha nasip olur mu? Çok zor. Ama ben yaşadım o ayrıcalığı.”
‘Geleceğime hocam karar verecek’
Ayhan Akman sezon başında yaşanan zorlu süreçle ilgili olarak ise şunları söyledi: Bu sezonun kendine özgü has ve değişik bir özelliği var. Sezon başında hiçbir şey belli değildi. Biz geçen senenin kötü izlerini silmek istiyorduk. Kaptanlar olarak yükümüz daha ağırdı. Fatih Terim’in gelişi büyük motivasyon kaynağı oluşturdu, çok iyi oyuncuların transfer edilmesi bize güç ve moral sağladı ve sonuçta şampiyonluğa ulaştık.” Ayhan geleceğiyle ilgili kararı teknik patron Fatih Terim’e bıraktığını da söyleyerek, “Hocam bize neyi uygun görürse görevi kabul ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam