Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

besiktas kredi 200 milyon

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/05/2012 - 11:58 GMT+3

Beşiktaş yönetimi, ‘kurtuluş projesi’ olarak gördüğü krediyi Orta Doğu’da buldu. Siyah-beyazlıların alacağı kredi tam 200 milyon dolar.

Fikret Orman

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Vatan'ın haberine göre, bir konsorsiyumdan %2 faizle, 8 senede ödenmek üzere 200 milyon dolarlık kredi alacak siyah-beyazlı yönetim, borçlarını silecek, gelirlerine konan temlikleri kaldıracak ve mali krizden kurtulacak.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın daha önce “Yakında açıklayacağız” dediği ve sır gibi saklanan kurtuluş projesini açıklıyor... 600 milyon TL’ye yakın borcu olan siyah-beyazlılar Orta Doğu’dan bir konsorsiyumdan çok uygun şartlarda ödeyeceği, düşük faizli kredi alacak ve düzlüğe çıkacak.
Avrupa’daki mali kriz nedeniyle buradan düşük faizle kredi bulamayacağını bilen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yüzünü Doğu’ya dönmüştü. Ve siyah-beyazlılar şimdi çok uygun bir kredi almak için Orta Doğu’dan bir konsorsiyumla anlaşmak üzere.
Siyah-beyazlı kulübün bu konsorsiyumdan alacağı para tam 200 milyon dolar olacak ve yüzde iki faizle 8 senede geri ödenecek. Ancak Beşiktaş için bir avantaj ise bu kredinin 2 senesi geri ödemesiz, 8 senelik olması. Yani Kartal ilk iki yıl ödeme yapmayacak, para sonraki 6 yılda ödenecek. Zaten iki senede borçları temizlemeyi planlayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2014 seçimlerine de yeni projeleriyle girmek istiyor.
Bu kredi sayesinde Beşiktaş vadesi geçmiş borçlarını ödeyecek, temlikler kaldırılacak. Böylece yayın gelirleri, federasyon gelirleri ve bahis gelirleri kulübün kasasına girmeye başlayacak. Ve belki de en önemlisi önceki yönetim döneminde yüzde 8.75 faizle alınan 75 milyon dolarlık kredi ödenecek. 5 yıl boyunca bu krediye bağlanan Fulya gelirleri de kulübe gelmeye başlayacak ve bunların sonucunda Beşiktaş’ın rutin para akışı yeniden sağlanmış olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam