Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

besiktas trabzonspor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/05/2012 - 11:33 GMT+3

Beşiktaş hedefi, Trabzonspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak doğrudan Avrupa Ligi’ne katılmak.

ricardo quaresma, hugo almeida, beşiktaş, fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu son maçında yarın Trabzonspor ile saat 20.00'da Fi Yapı İnönü Stadı'nda karşılaşacak olan Beşiktaş, müsabakanın hazırlıklarını bugün yapacağı antrenman ile tamamlayacak ve kampa girecek. Karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.
Siyah-Beyazlı takımda sarı kart cezalısı Veli'nin yanı sıra sakatlığı bulunan Necip forma giyemeyecekler. Bel spazmı geçiren ve durumu yarın netleşecek olan Fernandes'in ise karşılaşmada forma giyme ihtimalinin düşük olduğu öğrenildi. Teknik direktör Tayfur Havutçu'nun Fernandes ve Veli'nin yokluğunda orta sahada İbrahim Toraman ve Aurelio'ya şans vermesi bekleniyor. Son maçlarda forma şansı bulamayan Sivok, İbrahim Toraman'ın orta sahada görev yapacak olması nedeniyle yeniden ilk 11'deki yerine alabilecek.
Teknik direktör Havutçu'nun takımını Trabzonspor karşısına şu ilk 11 ile çıkarması bekleniyor: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, İbrahim Toraman, Aurelio, Ernst, Simao, Quaresma ve Almeida.
Tek hedef üç puan
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu son maçı iki takım içinde büyük önem taşıyor. Süper Final'de oynanan ilk 5 maç sonrası 32 puanda olan iki takım da son karşılaşmayı kazanarak ligi üçüncü bitirmenin hesaplarını yapıyor. Ligi üçüncü bitiren takım direk olarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı yakalayacak. Karşılaşmanın berabere bitmesi halinde ise ilk maçı 1-0 kazanan Trabzonspor ikili averejda önde olacağı için üçüncülük koltuğunda ligi tamamlayacak. Bu nedenle Siyah-Beyazlı takım müsabakan galibiyet ile ayrılmak için sahaya çıkacak.
39 yıllık rekabette 113. randevu
Öte yandan yarın oynanacak müsabaka ile iki takım 39 yıllık rekabetlerinde 113. kez karşılaşacaklar. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan rekabette, bugüne dek yapılan 112 karşılaşmanın 46'sını Beşiktaş, 42'sini Trabzonspor kazanırken, 24 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-Beyazlıların toplam 149 golüne, Bordo-Mavililer 123 golle karşılık verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan lig maçını Beşiktaş kazanmış, ikinci yarıda Fi Yapı İnönü Stadı'ndaki mücadeleden ise Trabzonspor galip ayrılmıştı. Süper Final'in ilk maçında ise Bordo-Mavili ekip sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam