Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Borsada da düşüşte

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/08/2011 - 12:14 GMT+3

Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesinin ardından Fenerbahçe’nin borsadaki hisselerinde yüzde 9’luk bir kayıp meydana geldi. Diğer kulüplerin hisseleri ise artışta.

İMKB

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe’ye dün verilen men kararının ardından bir darbe de borsadan geldi.
Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı açıklanan Fenerbahçe'nin İMKB'de işlem gören hisse senetlerinde yüzde 9.15'lik kayıp yaşanıyor.
Fenerbahçe’nin yerine Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gidecek olan Trabzonspor’un hisselerindeki artış ise yüzde 10’u aşmış durumda.
Bugün, en fazla artan beş hisseden üçünde spor kulüpleri bulunuyor. En çok artış yüzde 11'e yakın primli seyreden Beşiktaş olurken onu az bir farkla Galatasaray hisseleri takip ediyor. Trabzon hisseleri de dördüncü sırada bulunuyor.
25 milyon avroluk kayıp
Fenerbahçe Kulübü, Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesinin ardından borsaya yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı; Fenerbahçe Spor Kulübünün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesi kararı neticesinde Şirketimiz 01.06.2011 - 31.05.2012 dönem gelirlerindeki kaybın, performans primleri hariç yaklaşık 25 milyon Euro civarında olması beklenmektedir. 31.05.2011'de sona eren özel hesap döneminde bu kapsamda bir gelir bulunmamaktadır” ifadeleri yer almıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam