Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

burak yilmaz ronaldo messi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/05/2012 - 11:00 GMT+3

Fileleri 33 kez havalandırarak gol kralı olan Trabzonspor’un yıldızı Burak Yılmaz, ABD’nin ünlü spor sitesi Bleacher Report tarafından dünyanın en tehlikeli 10 golcüsü arasında gösterildi.

burak yilmaz, trabzonspor

Görsel kaynağı: Reuters

Milliyet’in haberine göre, Cristiano Ronaldo, Messi, Higuain, Rooney gibi yıldızlarla Dünyanın en tehlikeli 10 golcüsü listesinde yer alan Yılmaz için sitede şu ifadeler yer aldı: “26 yaşındaki formda Trabzonspor oyuncusu için Real Madrid’den bile teklif geldiği iddia ediliyor. Eğer Real Madrid Burak’ı gerçekten istiyorsa oyuncuyla ilgili istatistikleri, CV’si, psikolojik profili ve sakatlık geçmişiyle ilgili geniş bir dosya hazırlanmıştır. Real dışında Arsenal ve Fulham’ın da istediği biliniyor ve bunu anlamak çok zor değil. Kesinlikle bu yaz büyük bir kulübe gidecek ve Burak Yılmaz Avrupa’da en az bilinen tehlikeli golcü olacak.”
Bir tek Messi geçebildi
Burak Yılmaz’ın 33 gol ve 9 asistlik istatistiğine dikkat çekilirken Burak’ı bu istatistiklerinin Avrupa’nın en değerli oyuncularından birisi yaptığı yorumu yapıldı. 33 golü 30 lig maçında atan Burak Yılmaz’ın maç başına gol ortalamasının 1.4 olduğu ve bu alanda kendisini sadece Lionel Messi’nin geçebildiği belirtildi.
Öte yandan Galatasaray’ın file bekçisi Fernando Muslera, ismi eski takımı Lazio’yla anılan Burak Yılmaz’a övgüler yağdırdı, Lazio’nun tecrübeli golcüyü mutlaka alması gerektiğini söyledi. Uruguaylı file bekçisi, “Burak çok iyi bir futbolcu. Çok güçlü ve benden uzun olmasına rağmen çok hızlı. Aynı zamanda genç. Galiba kendisini Galatasaray da istiyor. Bana da gol atmayı başardı” diye konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam