Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Carlos Carvalhal kovuldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/04/2012 - 09:47 GMT+3

Fikret Orman ilk icraatına imzayı attı. Carvalhal ile yollarını ayıran siyah-beyazlı yönetim, yerine Tayfur Havutçu’yu getirdi.

carlos carvalhal, beşiktaş

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Siyah-beyazlı yönetim kurulunun, 4 saattir devam eden toplantı sonunda teknik direktör Carlos Carvalhal ile yollar ayrıldı. Yönetimin, Carlos Carvalhal ile yolları ayırıp, Süper Final'de takımı Tayfur Havutçu'ya teslim edecek. Tayfur Havutçu'nun görev süresi henüz açıklanmazken, siyah-beyazlı kulüp Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na şu açıklamayı yaptı:
"Teknik Direktörümüz Carlos Carvalhal ile aramızdaki mevcut sözleşme karşılıklı anlaşılarak feshedilmiş olup, Carvalhal'in yerine A takımımız Teknik Direktörlüğüne, futbol takımlarının genel direktörü Tayfur Havutçu'nun getirilmesine karar verilmiştir. "

Beşiktaş'ın başına sezon başında geçen Carvalhal, siyah-beyazlı takımla 47 maça çıktı. Beşiktaş bu periyotta 16 kez yenilirken 22 galibiyet ve 9 beraberlik aldı. Carvalhal döneminde Kartal yüzde 47 galibiyet oranı yakaladı. Beşiktaş geçen sezon 58 resmi maçta 14 kez yenilmişti.
Carvalhal’ın karnesi
Spor Toto Süper Lig: 33 maç – 15 galibiyet – 9 beraberlik – 9 yenilgi
UEFA Avrupa Ligi: 12 maç – 6 galibiyet – 6 yenilgi
Ziraat Türkiye Kupası: 2 maç – 1 galibiyet – 1 yenilgi
Toplam: 47 maç – 22 galibiyet – 9 beraberlik – 16 yenilgi

Alacakları ödenecek
6 Kasım 2011'de G.Birliği'ne 4-2 yenildikten sonra Kartal; lig, Avrupa ve Türkiye Kupası'nda müthiş bir seri yakaladı ve 15 maç kaybetmedi. Bu seri 30 Ocak 2012 tarihinde Kayseri deplasmanında 1-0'lık yenilgiyle son buldu. Bundan sonra kayıplar peş peşe geldi. Kara Kartal son 10 resmi maçta 5 kez mağlup olarak taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı. Avrupa'da Braga'yı eleyen Beşiktaş, Atletico Madrid'e kaybetti. Türkiye Kupası'nda da Boluspor'a elenerek şok yaşattı. Yıllık 600 bin euro alan Carvalhal'e kalan alacakları ödenecek. Portekizli, ekstra bir tazminat istemedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam