Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Carvalhal eşittir Schuster

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/10/2011 - 10:40 GMT+3

Beşiktaş'ın teknik direktörü Carlos Carvalhal, Spor Toto Süper Lig'de ilk beş haftada takımının elde ettiği sonuçlarla, kendinden önceki çalıştırıcı Bernd Schuster ile aynı performansa imza attı.

Bernd Schuster Besiktas

Görsel kaynağı: Imago

Siyah-beyazlı ekip, futbolda yaşanan şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tayfur Havutçu'nun yerine görev yapan Portekizli teknik adam yönetiminde ligin ilk 5 haftasında aldığı sonuçlarla, Alman Schusterli dönemi hatırlattı.
Carvalhal, 5 hafta sonunda siyah-beyazlı ekibe 3 galibiyet, 1 beraberlik kazandırdı. Takımın başında sadece 1 kez yenilmenin üzüntüsünü yaşayan Portekizli çalıştırıcı, bu sonuçların sonunda takımıyla 10 puan topladı.
Beşiktaş, ligin ilk haftasında deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1 mağlup olarak sezona kötü bir başlangıç yapmasına rağmen sonraki haftalarda performansını giderek arttırdı. Ligin 2. haftasında Fiyapı İnönü Stadı'nda Ankaragücü'nü 3-1 mağlup eden Carvalhalli Beşiktaş, 3. haftada deplasmanda güçlü rakibi Bursaspor'u 2-1 yendi. Galibiyet serisini Fiyapı İnönü Stadı'nda Medical Park Antalyaspor'u 1-0 yenerek sürdüren siyah-beyazlı ekip, şu ana dek tek beraberliğini ise deplasmanda Gaziantespor ile 0-0 berabere kalarak aldı.
Siyah-beyazlı takım, Carlos Carvalhal yönetiminde ilk 5 haftada rakip filelere 7 gol bırakırken, kalesinde 4 gol gördü.
Schuster de aynısını yapmıştı
Beşiktaş geçen sezonki teknik direktörü Bernd Schuster yönetiminde de ilk 5 haftada Carvalhal'in performansına benzer sonuçlar almıştı.
Alman çalıştırıcı yönetiminde 2010-2011 sezonuna iyi başlayan siyah-beyazlı ekip, ilk haftada deplasmanda Bucaspor'u 1-0 yendi. İlk haftadaki iyi sonuca rağmen ligin 2. maçında kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 mağlup olan ''Kara Kartallar'', daha sonra Kardemir Karabükspor'u deplasmanda 4-1 ve Ankaragücü'nü İstanbul'da 4-0 yendi. Schusterli Beşiktaş, 5. haftada Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı ve 5 karşılaşma sonunda 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 10 puan topladı.
Carvalhal'in takımı gibi 5 haftada aynı puana ulaşan Schuster takımına 10 gol attırırken, 4 kez de rakip oyuncuların gol sevincini izlemek zorunda kaldı.
Alman çalıştırıcı sezon bitmeden gitmişti
Siyah-beyazlı takımın başına büyük umutlarla gelen Bernd Schuster, sezon bitmeden görevinden ayrılmıştı.
İlk 5 haftada sadece tek yenilgi alan Alman çalıştırıcı yönetimindeki Beşiktaş, haftalar ilerledikçe kötü sonuçlara imza atarak, hedeflerinden uzaklaştı. Spor Toto Süper Lig'de elde edilen olumsuz sonuçlar sonrasında Bernd Schuster, görevini bırakınca yerine Tayfur Havutçu teknik direktörlüğe getirilmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam