Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cimbom bir puanı kurtardı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 21/09/2011 - 22:26 GMT+3

Üçüncü hafta mücadelesinde zorlu Kardemir Karabükspor deplasmanına konuk olan Galatasaray, Muslera'nın atılmasıyla 10 kişi kaldığı maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Erdem'in golüyle geriye düşen sarı-kırmızılı ekip, Felipe Melo'nun penaltısıyla bir puanı kurtardı.

galatasaray, karabükspor, ilhan parlak, felipe melo

Görsel kaynağı: AA

Lige İstanbul BB karşısında ağır bir yenilgiyle başlayan, geçen hafta Arena’da Samsun’u geçerek yaralarını saran Galatasaray, Kardemir Karabükspor karşısına çıktı. Fatih Terim komutasında yeniden yapılanmaya giren sarı-kırmızılı ekip, geçen sene 3-1’lik ağır bir mağlubiyet yaşadığı Karabük deplasmanından zaferle dönmek istiyordu. Ligin mütevazi ekibi Karabük ise Yücel İldiz yönetiminde yine flaş bir skor peşindeydi.

Hızlı da başladı Karabük ekibi. Geçen yıl yine lige çok iyi başlayan ancak Bursaspor maçında sakatlanarak sahalardan uzun süre uzak kalan Cernat, tekrar görevinin başındaydı. Yanında Shelton gibi becerikli bir hücum oyuncusu ve Mehmet Çakır gibi çalışkan bir orta saha da olunca, etkili bir oyun ortaya koydu.
3. dakikada Birol'un şutuyla perdeyi açan Karabük'e Galatasaray’ın cevabı gecikmedi. 9. dakikada Selçuk İnan’ın nefis ara pasında Sercan Yıldırım kaleciyle karşıya geldi. Bursaspor’dan transfer edilen genç oyuncunun aşırtma vuruşu direğin çok üstünden dışarıya gitti.
14. dakikada kalesini terkeden Muslera, Karabük'ün ileri ucundaki Shelton’a sert bir müdahele yaptı ve yerde kaldı. Hakem Bünyamin Gezer, Uruguaylı kaleciye direk kırmızı kart gösterdi. 10 kişi kalan Galatasaray’da Albert Riera, yerini Ufuk Ceylan’a bıraktı.
Eksik kalan rakibi karşısında tüm hatlarıyla saldıran ev sahibi ekip, 21. dakikada yine Cernat’la geldi. Ara pasında topla buluşan İlhan Parlak’ı son anda ters kademe yapan Hakan Balta engelledi. 26. dakikada bu sefer Shelton seri çalımlarla geldi ancak hızını alamayınca topla birlikte auta çıktı.

Muslera’nın atılması sonrasında bocalayan Galatasaray ilk yarının sonlarında oyun içinde dengeyi kurdu ve devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya ev sahibi ekip yine hızlı girdi. Maçın başarılı isimlerinden İlhan Parlak’ın sert vuruşunda Ufuk etkili olan taraftı.
Selçuk İnan sayesinde duran toplarda etkili olan Galatasaray, 50. dakikada tehlikeli geldi. Sağdan gelen ortaya kimse dokunamayınca fırsat kaçmış oldu.
Sıcak havanın da etkisiyle oyunun temposu iyice düştü ikinci yarıda. Fiziksel olarak çok düştü bu dakikalarda oyuncular. Galatasaray'da Sabri, Karabük'te ise Rıdvan'ın oyuna dahil olması ise buna pek çare olamadı ve beraberliğie mahkum bir futbol sergilendi.

Bu şartlarda, son 20 dakikaya girilirken biraz kıpırdanan Karabük 70. dakikada Cernat'la geldi ama etkili olamadı.
Bir dakika sonra sağdan gelen Karabük, Erdem'in ayağından golü buldu ve eşitliği bozdu. Seri çalımlarla hareketlenen Erdem Özgenç, uzaktan nefis vurdu ve Ufuk Ceylan'ı avladı: 1-0
Karabükspor, bu bölümde kontrolü iyice eline aldı. Rakibinin yaklaşmasını istemeyen ev sahibi ekip, orta sahada topun kontrolünü tutmaya çalıştı.

Hamle sırası Galatasaray'daydı. Teknik direktör Fatih Terim, sakatlanan Eboue yerine Milan Baros'u aldı. Çek golcü, oyuna girdikten 30 saniye sonra Rıdvan'ın müdahelesiyle yere düştü ve sarı kırmızılı ekibe beraberlik fırsatı verdi. Felipe Melo, bu fırsatı kaçırmadı ve durumu 1-1'e getirdi.

Kalan bölümde skor değişmedi ve iki takım da sahadan bir puanla ayrıldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam