Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cimbom'dan yeni seri

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 06/03/2012 - 13:58 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftası geride kalırken, en yakin rakibi Fenerbahçe'nin dokuz puan önünde 66 puanla lider konumda bulunan Galatasaray, galibiyette ikinci serisini beş maça çıkardı.

mersin galatasaray necati

Görsel kaynağı: AA

Normal sezonu lider durumda tamamlama yolunda büyük avantaj elde eden, şampiyonluk için play-off öncesi de puan farkını mümkün olduğunca yüksek tutmak isteyen sarı kırmızılı takım, sıkıntılı geçen bir kaç haftanın ardından ritmini yeniden buldu.
Sezonun 12. haftasında Sivasspor galibiyetiyle başlayan seride üst üste dokuz maç kazanarak, 1987-88 sezonundaki bir sezonda galibiyet serisi rekorunu egale etmeyi başaran Cimbom, 21. haftada Eskişehirspor'la deplasmanda 0-0 berabere kalarak 10. maçında puan kaybederken, bu dönemde peş peşe puan kayıpları yaşamaktan da kurtulamadı.
Eskişehirspor (0-0), Ankaragücü (4-0), Bursaspor (0-1) ve Medical Park Antalyaspor'la (0-0) maçların yapıldığı dört haftada kaybedilen yedi puanın ardından yeniden toparlanan Galatasaray, son beş maçlık sürede rakiplerine geçit vermeyerek ikinci serisini yakaladı.
Yeni serinin golcüsü Necati Ateş
Galatasaray’ın yakaladığı beş maçlık ikinci seride en golcü isim olarak Necati Ateş dikkati çekti. Devre arası transfer döneminde sarı-kırmızılı ekibe geri dönen Necati, Gaziantepspor (1), Mersin İdman Yurdu (2) ve Sivasspor (2) ağlarına toplam 5 gol göndererek takımının skor yükünü çekti.
Son beş maçlık seride, Necati'nin ardından ekibin en önemli gol ayağı Johan Elmander üç, Felipe Melo iki, Selçuk İnan, Tomas Ujfalusi ve Aydın Yılmaz da birer golle skora katkı yaptılar. Yakalanan ikinci seride rakip fileleri 13'kez havalandıran Galatasaray, kendi ağlarında ise 5 gole engel olamadı.
Ligde normal sezonun tamamlanmasına 5 hafta kala, sırasıyla Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Trabzonspor, Orduspor ve Manisaspor'la karşılaşacak olan Galatasaray'ın, kendisinin bir sezonda en fazla maç kazanma rekorunu kırma şansı bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam