Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cimbom neden kaybetti?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/09/2011 - 12:15 GMT+3

Yazarlar, Galatasaray’ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a neden kaybettiğini anlattı.

milan baros, galatasaray

Görsel kaynağı: AA

Rıdvan Dilmen/Fotomaç
Fatih Terim'in dağınıklığı çözmesi lazım. Ciddi bir stratejik hata yaptı sarı-kırmızılılar. İki takımı kalitesini ortaya koyduğumuzda Galatasaray bariz şekilde önde.
Geçen hafta Avusturya maçında ilk 11'de oynayan Yekta dün yedekti. Galatasaray'da fizik güç, taktik, organizasyon ve konsantrasyon eksiliği var. Melo iyi bir savunma oyuncusu ama ofansif bir oyuncu değil. Melo ile hücum yapmaya çalışırsanız savunma yapamazsınız. Selçuk'u da forvete yakın oynatırsanız bu kez rakibin işini kolaylaştırırsınız. Selçuk, Servet ile Gökhan'dan pas almazsa orta sahada sıkıntı yaşanır.
Galatasaray, onu Alex'leştiremeyeceğine göre bir Selçuk daha bulmalı.
Belediye takımına komple 3 yıldız verirsek, Galatasaray ise ortalama 1.5 yıldız alır.
Sarı-kırmızılıların zamana ihtiyacı var. Zamanla taşlar yerine oturacaktır. Belediye'ye saygılarımı gönderiyorum. İzleyiciler çok organize bir takım gördü.
Atilla Gökçe/Milliyet
Eğri oturup doğru konuşalım... Abdullah Avcı 6 yıldır İBB’de... Galatasaray ise 6 yılda en az 6 hoca değiştirdi. Yedi yıl sonra yeniden Terim’e döndü... Futbolda herhalde huzur ve istikrarın bir ödülü olacaksa, İBB bunu hak ediyor. Sadece hoca konusuna da takılmayalım. Her iki takımın kadrolarında yenilenme var... Ama istikrar İBB’de...
Fatih Hoca’ya sabır diliyorum... Abdullah Hoca’yı kutluyorum.
(Arada gözlerim Arda’yı da aradı ama... Ah!)
Mert Aydın/Fotomaç
Fatih Terim'in Galatasaray kariyerinin en kötü günlerini geçirdiği stattı Atatürk Olimpiyat. 3. Terim döneminin başlangıcının aynı statta olması uğurlu gelmedi Galatasaray'a.
İlk 20 dakikada Galatasaray, temposuyla rakibinin üzerine gitti. Kanatlarda oynayan Eboue ve Kazım daha çok içeri kat ederek arkadan gelen Çağlar ve Ujfalusi'ye boş alan bırakıyorlardı.
Özellikle Çek savunmacı, bu bölümde Galatasaray'ın ataklarına en büyük katkıyı yapıyordu. Baros'un sağa sola deplaselerine Selçuk'un pas denemelerini gördük. İlerleyen haftalarda Selçuk, Trabzonspor'da Burak'la yakaladığı telepatik iletimi yakalarsa, ki bu rahatlıkla olabilir, Galatasaray için işler daha da kolaylaşacak. Melo, İtalya'daki son iki sezonundan daha fazla dikine oynar haldeydi bu dönemde. Ama 20 dakikadan sonra BŞB'nin yıllardır büyükleri rahatsız eden özellikleri ortaya çıkmaya başladı. İbrahim ve İskender'in kaybına rağmen Webo gibi bir dünya yıldızının varlığıyla ileride Galatasaray savunmasının gevşemesine izin vermediler.
Kanat Atkaya/Hürriyet
Galatasaray, dersine çalışmış ama sorular çalışmadığı yerden gelmiş efendi öğrenci görüntüsüyle mücadele temekten öteye gidemedi ilk lig sınavında.
Kadroya olca serpiştirilmiş sağ bek durumunu bir kenara bırakalım…
Galatasaray’ın ilk etapta sürpriz yaratacak, gard düşürecek, rakibi afallatacak bir kadrosu ve oyun şekli olmadığı çarpıyor göze.
İlk haftalar bu kusurlar gözden ve gönülden uzak tutulabilir elbette fakat “Sorumluluğu üstüne alacak elemanlar bulunamazsa bu sezon da yakın geçmişteki hayal kırıklıklarını tekrarlamaktan öteye gidemez” diyene de şu durumda yalancı denmez.
Galatasaray için yol uzun. Fatih Terim’in futbol dehasını sahaya yansıtması için, takıma özgüven ve yeni bir kimlik kazandırması için hem kredisi hem zamanı var.
İlk hafta moral fırsatı kaçtı, aksayan bacaklar sergilendi vesaire…
Röntgeni erken çekmek artık Fatih Terim’in görevi…
Levent Tüzemen/Sabah
Arda'nın gidişiyle yaşanan "Ritm" bozukluğunu Galatasaray çözememiş. Çünkü Arda sadece oynayan değil oynatan, top tutan, saklayan araya final pasları atan ve takımını hücuma taşıyan bir oyuncuydu.
Fatih Hoca, Arda'nın yerine çözüm üretmedikçe Galatasaray hücumda yeterince çoğalamaz ve pozisyon üretmekte zorlanır. Fatih Hoca'nın elindeki çözüm bence Engin olmalı. Engin belki güçlü değil ama top tutabilen, top kullanan, dar alanda kolay adam geçen bir oyuncu..
Belediye takımını ve Abdullah Avcı'yı kutluyorum; akıllı oynadılar, Galatasaray üzerlerine geldiğinde iyi kapandılar. Topu kazandıklarında basit, kolay ve ayağa pası bilerek, görerek oynadılar. Hızlı hücuma çıkarken Galatasaray'ın sahasında çok çabuk çoğaldılar.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam