Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Çözümsüzlük üretir"

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/02/2012 - 21:08 GMT+2

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı Ata Aksu, "En kısa zamanda ve inşallah tahribatsız sonuçlanacak dava süreçlerinin devam ettiği bir ortamda, futbol dünyamızda federasyon seçiminin bile şike ile yapıldığı intibarını yaratacak bu tür çözümler aslında çözümsüzlükten başka bir şey üretemez" dedi.

ata aksu

Görsel kaynağı: AA

Yazılı bir açıklama yapan Aksu, şu ifadeleri kullandı;
"28 yaşında, Türkiye'nin en genç 1. Lig kulüp başkanı olduğum günden beri Türk futboluna, en şerefli mevkilerinde bulunarak hizmet ediyorum. Türk futbolunun sportif, mali ve idari bakımdan en başarılı olduğu dönemlerde "Özerklik Yasası" olarak bildiğimiz 5894 sayılı yasanın çıkmasına öncülük etmek de dahil, önemli sorumluluklar üstlendim. Futbol dünyamız Federasyon kongrelerinde 7 kez beni Divan Başkanı seçerek kişiliğime ne denli güvendiğini oraya koydu. Minnettarım.
Bugün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olmamda şahsıma gösterilen bu güvenin büyük bir rolü olduğu açıktır.
Futbolumuz tarihi bir dönüm noktasında. Vereceğimiz sınav bir başkan seçme sınavının çok ötesinde öncelikle bir itibar sınavıdır. Seçilecek başkan tarafsızlığı, adalet duygularının gelişmişliği ve birleştiricilik yeteneğiyle sadece futbol dünyamız ve kulüplerimize değil, Türk halkına ve uluslararası spor camiasına güven vermek zorundadır.
Bu güveni şu ya da bu nedenle yaratamayacak bir başkanın bu tarihi ve zor virajı kazasız dönebilmesi mümkün değildir. Mümkün değildir çünkü onun başkanlığında alınacak her karar daha baştan kuşkuyla karşılanacak, en masum karar ve uygulamalar bile şaibeli damgasını yiyecektir.
Türk futbolunun bir kez daha, ilk günden güvensizlik ortamı yaratmış herhangi bir başkanla bir "deneme" yapma lüksü yoktur.
En kısa zamanda ve inşallah tahribatsız sonuçlanacak dava süreçlerinin devam ettiği bir ortamda, futbol dünyamızda federasyon seçiminin bile "şike" ile yapıldığı intibahını yaratacak bu tür çözümler, aslında çözümsüzlükten başka bir şey üretemez.
Adaylığımı açıkladığım günden bu yana gerek Anadolu kulüplerimizden gerekse spor dünyamızın saygın temsilcilerinden aldığım destek mesajları hepimizin bu sınavın bilincinde olduğunu gösteriyor.
Tüm futbol camiamızın ve kamuoyunun, eğer bu şerefli görev bana nasip olursa, tüm tecrübem, tarafsızlığım, adalet duygularım ve futbol aşkımla yepyeni ve gurur duyacağımız bir dönemin inşasına var gücümle çalışacağımı bilmesini isterim ve verilen büyük destek için şükranlarımı sunarım."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam