Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

cuneyt cakir büyük derbi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 08/05/2012 - 10:19 GMT+3

Yanıt bekleyen büyük soru: Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisini hangi hakem yönetecek? Otoriteler hakemin Cüneyt Çakır olacağından neredeyse emin.

cüneyt çakir

Görsel kaynağı: AA

Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona-Chelsea maçını başarıyla yöneterek tam puan almış ve formunu ispat etmişti. Çakır'ın şu ana kadar Süper Final'de maç yönetmemesi de tüm okları onun üzerinde birleştiriyor.
Hataya takılmamalı
Psikologlar, bu dev finalde hakem ne kadar kaliteli olursa olsun eğer futbolcular ve diğer unsurlardan yardım gelmezse işinin çok zor olacağı görüşünde. MHK'nin bu dev derbiyi yönetecek hakeme mutlaka psikolog ya da mentör yardımı yapmasının şart olduğunu belirtiyorlar.
Tüm oklar onu gösteriyor
Cüneyt Çakır'ın pazar günü oynanan Süper Lig maçlarında görev almaması cumartesi gecesi oynanacak finale ön hazırlık olarak yorumlandı. Tüm oklar Çakır'ı gösteriyor.
İkinci aday Aydınus
Arena'daki Galatasaray-Fenerbahçe maçında düdük çalan Fırat Aydınus'un Türkiye Kupası Finali'nde görev alması bekleniyor. Ama MHK, cumartesi günkü derbide Çakır'a görev vermezse bu görev için 2. aday yine Fırat Aydınus.
Turgay Biçer: Mutlaka mentör yardımı verilir
Fenerbahçe-Galatasaray finali hakem için hiç de kolay olmayacak. Futbolcular yardımcı olmaz ona baskı kurmaya çalışırsa iş daha da zorlaşır. Seyirci zaten baskıyı kuracaktır. MHK kesinlikle tedbirini alacak ve maçın hakemine hafta boyunca mentör yardımı verecektir. Maçın hakemi karşılaşmanın başlarında hata yapmazsa başarılı olma ihtimali artar. Ama hata yapsa da bu hataya fazla takılmamalı.
Erman Toroğlu: MHK, Çakır'ı seçecektir
Hafta sonu oynanacak derbi belki de son yılların en büyük karşılaşması olacak. MHK'nin bu zor görevi Cüneyt Çakır'a vermesi çok büyük bir ihtimal gibi görünüyor. Çakır'ın Avrupa deneyimi ve UEFA nezdindeki büyük itibarı akıllara ilk olarak onu getiriyor. Allah yardımcısı olsun. Zor bir maç onu bekliyor.
Mustafa Çulcu: Üst düzey maça üst düzey hakem
Tabii ki Cüneyt Çakır... Son 50 yılın en önemli maçı oynanıyor. Belki de Türk futbolunun kurtuluşu olacak bu derbi. Türkiye'nin en üst düzey maçını en üst düzey hakem yönetir. O da Cüneyt Çakır. Bahattin Duran-Tarık Ongun yardımcıları olmalı... 4. hakem de Fırat Aydınus. Doğrusu bu olur.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam