Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"En iyisi Semih"

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 29/02/2012 - 13:51 GMT+2

Galatasaray taraftarının sevgilisi Felipo Melo, kendisiyle ilgili merak edilen soruları cevapladı.

felipe melo

Görsel kaynağı: AA

Fanatik Gazetesine konuşan Felipe Melo, eşi Roberta ve çocukları Davi ve Pietra’yla birlitke Türkiye’deki hayatını ve Galatasaray’ı anlattı. İşte Melo röportajı:

“Galatasaray’da olmaktan çok mutluyum. Burada doğmuş gibi hissediyorum kendimi. Şu an her şey benim elimde olsa 10 senelik kontrata düşünmeden imza atarım. Bir gerçek var ki, Brezilyalı oyuncular genellikle gezmeye tozmaya meyillidir. Ama ben farklıyım. Benim için önemli olan ailem ve eşim... Dini inancım çok yüksek. Ailemle vakit geçirdiğimiz zamanlar dini sohbetler yapmayı çok seviyoruz.

Hani bazı oyuncular vardır, ‘Asla rakip takıma gitmem’ der... Sonra yüksek paraları duyunca kabul eder. Ben kesinlikle böyle biri değilim. Yanlış anlaşılmasın ama kendimi Fenerbahçe ya da Beşiktaş formasıyla düşünemiyorum.

Fatih Terim’in buralara gelmesi, kesinlikle şans olamaz. Çok çalışkan, devamlı kulübümüzde, devamlı ofiste... Ayrıca ciddi olması gereken yerde ciddi, şaka yapması gereken yerde şaka yapabilen bir antrenör. Bu da çok önemli. Futbolcu olarak Edgar Davids’e büyük saygı duyuyorum. Ama, “Pitbull benim’ demesi çok saçma. Çünkü Pitbull’dan ziyade, kısa boyu ve vücut yapısıyla bir finoyu andırıyor!
Beşiktaş galibiyeti önemliydi ama başka önemli maçlar da var. Daha önce hiç Play-Off’ta oynamadım ve bu konularla ilgili yorum yapmayı sevmiyorum. Şu an için en yakın rakibimizle arada 9 puan fark var. İyi de gidiyoruz takım olarak. Elbette buraya şampiyonluk yaşamaya geldim.
Hani bazı oyuncular vardır, ‘Rakibe gitmem’ der, yüksek meblayı görünce de hemen kabul eder. Ben kesinlikle böyle biri değilim. Yanlış anlaşılmasın ama kendimi Fenerbahçe ya da Beşiktaş formasıyla düşünemiyorum
9 puan avantaj, ama...Beşiktaş galibiyeti çok önemliydi, ama önümüzde çok önemli maçlar var. 3 puanlık sistemde her şey değişebilir. Daha önce hiç Play-Off sisteminde oynamadım ama bu tür konular hakkında yorum yapmayı sevmiyorum. Elbette buraya şampiyonluk yaşamaya geldim. En yakın rakibimizle aramızda 9 puan var. İyi de gidiyoruz. Her şeyin güzel olacağına inanıyorum.Altın Bidon’a rakamlı yanıtFiorentina’da İtalya Ligi’nin top çalma rekorunu kırdım. Ama 1 gol attım toplamda. Sonra büyük bir paraya (25 milyon Euro) Juventus’a transfer oldum. Juventus’ta bu istatistikleri ikiye katladım. Ancak Juventus çok büyük bir kulüp ve şampiyonluk ya da en azından Şampiyonlar Ligi’ne katılmanız bekleniyor. Bu ikisini de başaramadıysanız, kimse istatistiklerinize bakıp, ‘Kendisini geliştirmiş’ demiyor ve eleştiri yağmuruna tutuluyorsunuz.
Terim’le İtalyanca anlaşıyoruzFatih Terim’in çok önemli bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Buralara gelmesi şans olamaz. Çok çalışkan birisi. Ben de devamlı bunu görüyorum, devamlı kulüpte, devamlı ofiste çalışan birisi. Ciddi olması gerektiği yerde ciddi, şaka yapması gerektiği yerde şaka yapmayı ayırt edebilen çok önemli bir isim olduğunu düşünüyorum. Bire birde kendisiyle İtalyanca anlaşıyoruz.
En beğendiğim yerli SemihÇok kaliteli Türk oyuncular var. Ama bir isim vermem gerekiyorsa, bence Semih. Stoper bölgesinde bir sakatlık yaşandı, ondan sonra formayı aldı, götürdü ve devam ediyor. Takdire değer bir oyuncu, hem oyun içi hem cesaret anlamında. Yabancı konusunda ise eşi Roberta’nın “Ujfalusi” seçimini kabul ediyor ve gülüyorlar.
Davids pitbull değil, fino!Tabii ki bir futbolcu olarak Davids’e büyük saygı duyuyorum ve iyi bir futbolcu olduğuna inanıyorum. Ama gelip de, ‘Pitbull benim’ demesi bana çok saçma geldi. Pitbull’dan ziyade fizik olarak daha kısa ve vücut yapısı anlamında bakınca, bunu andırıyor (kahkaha atıp, esprili bir şekilde fino cinsi köpeğini gösteriyor).
Pastamıza bayıldılarMelo, kendisini manşete taşıdığımız kapak sayfamızın üzerinde bulunduğu pastayı çok beğendi. Hatta Brezilyalı, hediyemizi twitter’da hayranlarıyla paylaştı. Röportaj sırasında içeri gelen minik kızı Pietra ve oğlu Davi de uzun süre pastayı inceledi. Melo’nun büyük oğlu Lineker Brezilya’da yaşıyor.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam