Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fatih Terim Galatasaray

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/07/2012 - 20:36 GMT+3

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Galatasaray'ın kuruluş amacı Avrupa kupalarında mücadele etmek'' dedi.

fatih terim

Görsel kaynağı: AA

Altı yıl sonra tekrar Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan Galatasaray’ın tecrübeli teknik adamı UEFA’nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.
Galatasaray Teknik Direktörü, ''Galatasaray'ın kuruluş amacı, Avrupa kupalarında mücadele etmek'' dedi. 2010-2011 sezonunda ligi 8. sırada bitiren sarı-kırmızılı takıma doğru teşhisi koyduktan sonra, hızlı bir biçimde toparlanma sürecine girdiklerini belirten Terim, 20'ye yakın futbolcuyla yolların ayrıldığını, 9-10 yeni futbolcuyu takıma kazandırdıklarını hatırlattı.
Geçen sezon, lig şampiyonu olma gibi bir hedefle yola çıkmadıklarını ifade eden Terim, ''Göreve geldiğimizde, Avrupa kupalarına yeniden katılmak gibi bir amaçla yola çıktık. Avrupa kupalarında mücadele etmek, zaten kulübün kuruluş amacında var. Kulübün kurucusu Ali Sami Yen, Avrupa'da mücadele edecek bir takım yaratacağız demişti'' ifadelerini kullandı.
58 yaşındaki teknik adam, Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA şampiyonu olduğunda, 7 futbolcunun altyapıdan gelen oyuncular olduğunu belirterek, ''Şimdiki takıma bakarsanız, o zamanki seviyeye ulaşmış değiliz. Net bir yüzde veremem ancak altyapıdan gelen oyuncu sayımız, yüzde 50'nin altında diyebilirim. Ancak ben şuna inanıyorum, büyük başarılar, bu sayılar arttıkça gelir. Şimdi, altyapıyı ihmal etmiş gibi görünüyor olabiliriz ancak takıma, buradan gelen 2 futbolcuyu adapte ettik, bu sayıyı ileriki sezonlarda artırmak istiyoruz'' diye konuştu.
Üç farklı dönemde sarı-kırmızılı ekibin başında bulunan Terim, favori Galatasaray takımının hangisi olduğunu sorusuna “Elbette UEFA Kupası’nı kazanan” ifadelerini kullandı.
İtalya ile Türkiye’de takım çalıştırma arasındaki farkları ise “Medya, taraftarlar, futbola ve kültür farklarına yaklaşımları” olarak gösterdi.

Tecrübeli teknik adam, dünyanın en büyük derbilerinden olan Milan-Inter, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetlerini yaşamaktan ötürü çok gururlu olduğunu söylerken, son yıllarda Barcelona-Real Madrid derbisinin en büyük olduğunu ifade etti.

Terim, Jose Mourinho, Alex Ferguson gibi isimlerin tarihin en iyi antrenörleri arasında olduğunu söylerken gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu sorusuna şöyle cevap verdi:

“Pele-Maradona tartışması hala sürüyor. Pele’yi sadece televizyondan, kasetlerden izledim. Maradona’yı ise canlı gördüm. Onu 1986’da Meksika’daki Dünya Kupası’nda izledim. Futbolu bırakmıştım, orada medya mensubu olarak bulunuyordum. Onu çok yakından izledim ve inanılmaz etkilendim. Fakat Messi’yi bu listeye almak gerekiyor. Bence tarihin en iyisi olabilir.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam