Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe Trabzonspor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/04/2012 - 19:47 GMT+3

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasının yağmura takılması ile açılış maçına dönen mücadelede Fenerbahçe, Trabzonspor'u 2-0'la geçti. Bir gol bir asistle oynayan Cristian sahanın yıldızı olurken Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki fark da ikiye indi.

Fenerbahçe Trabzonspor Sow Christian

Görsel kaynağı: AA

Normal sezonda Fenerbahçe maçlarında forma giyemeyen Zokora karşılaşmaya fırtına gibi girdi. 3. dakikada hakem Bülent Yıldırım’ı deviren Fildişili oyuncu 7’de uzaklardan Volkan’ın koruduğu kaleye gönderdiği top direği yalayarak auta gitti.
Bu pozisyonun hemen ardından bu kez Fenerbahçe taraftarı gol diye ayağa kalktı. Sow’un vuruşunu Tolga inanılmaz bir refleksle çeldi. Her geçen dakika yükselen tempoda iki takım da uzaktan şutlarla gole arıyordu, 11’de Alex, 12’de Alanzinho’nun şutlarından da sonuç alınamadı.
18’de Gökhan Gönül çaprazdan girip sol ayağı ile uzak direğe gönderdiği plasede gole yaklaştı fakat direğe takıldı. 22’de Trabzonspor hızlı çıktı, Halil şansını uzaklardan denedi ama isabet bulamadı. İlk yarım saatin ardından topla oynayan Fenerbahçe maçın temposunu düşürmeye başladı.
Herkes ilk yarı bu skorla bitecek derken ceza sahası önündeki paslaşmaların ardından Cristian müthiş bir şut çıkardı, kaleci Tolga’nın müdahalesi yetersiz olunca soyunma odasına üstün giden taraf ev sahibi oldu.
Fenerbahçeli oyuncular gol sevinci yaşarken Aykut Kocaman, Emre’yi kenara çekip daha çok pas yapmaları için uyarıyordu. Aynı konuşmayı soyunma odasında da yapmış olacak ki sarı-lacivertliler meşin yuvarlağı ayaklarında tutmak için yana ve geri paslar yaparak girdiler ikinci devreye.
Bu anlarda bordo-mavililer rakibinin sol kanadından etkili gelse de son paslarda bir türlü başarılı olamadı. Geriye yaslanan Fenerbahçe yine mi krize girecek derken Colman’ın rahatlığından faydalanan Emre kaptığı topu Cristian’a gönderdi.
Brezilyalı da enfes bir pasla Sow’u savunmanın arkasında kaçırdı. Tolga ile ikinci kez karşı karşıya kalan Sow bu defa hata yapmayınca ev sahibi 61. dakikada skoru 2-0’a taşıdı.
Bu golden iki dakika sonra bu defa Emre, Colman’a özenince topu ceza sahası yayı üzerinde Serkan’a kaptırdı. Serkan’ın vuruşunu çıkaran Volkan, tabelanın değişmesine izin vermedi. Karşılıklı oyuncu değişiklikleri ile Fenerbahçe gözünü bir sonraki maça çevirdiğini belli ederken Trabzonspor risk almasına rağmen pozizsyon üretmekte zorlanmaya devam etti.
Kalan dakikalarda başka gol çıkmayınca Cristian’ın harika oyunu ile kazanan Fenerbahçe oldu. Brezilyalı bir gol bir asistle yıldızlaşıp üç puanı adeta Fenerbahçe’nin hanesine yazdırdı. Bu sonucun ardından normal sezonu ilk sırada tamamlayan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki fark ikiye indi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam