Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fikret Orman Beşiktaş

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/03/2012 - 19:36 GMT+2

Beşiktaş Başkan adayı Fikret Orman NTV Spor'a özel açıklamalarda bulurken Beşiktaş'ı mali disipline sokacağını söyleyip 40.000 kişilik bir stadyumun kendilerine yeterli olacağını ifade etti.

fikret orman

Görsel kaynağı: AA

Göreve niye talip olduğu yönendeki soru üzerine Fikret Orman "Seçim sloganım zaten şimdi değil ise ne zaman? Bu düşünce ile aday oldum. Serdal Adalı aday olmak istiyordu. Benimle benzer söylerleri olduğu için ona şans vermem gerektiğini düşündüm. Ama aday olmayacağını açıklayınca aday olmaya karar verdim. Çok kısa bir süre kalmıştı. İnsanlar Beşiktaş bilançosuna bile imza atmaya çekiniyor. İnsanlar konuşuyor ama 'hadi gel' dediğinde bahaneler üretiyorlar. Çok zorlandım, keşke 1 hafta daha vaktim olsaydı." dedi.
"Demirören'le görüşmem doğru değil"
Orman aday olmadan önce kimsenin fikrini de almadığını belirterek "Süleyman abiyle de ailemle de babamla da kimseyle de konuşmadım. Çünkü herkes aday olma diyecekti. Onun için kimsenin fikrini alma zamanım yoktu" diye konuştu.
Beşiktaş'ın borcunun problem olmadığını, problemin ileriye dönük gelirlerin durumu olduğunu belirten Fikret Orman "Yayın geliri, tribün geliri gibi gelirler var ama bunların hiçbiri sizin elinize gelmiyor. Borcu az göstermek için herkes bu hatayı yaptı. Bu borçlar uzun vadeye de yayılamaz." diye konuştu.
"Beşiktaş hızla büyüyecek"
Yıldırım Demirören'in kendisini arayıp tebrik ettiğini ve aralarında sorun olmadığını belirten Orman, Güntekin onay'ın "Küçülme kelimesi herkesi rahatsız ediyor. Beşiktaş büyümek ister" sözleri üzerine şunları dedi: "Herkes ne demek istediğimi anlamalı. Beşiktaş büyümek ister ama şu anda 2001'in Türkiye'si gibi. Devalüasyondan çıkmıştı. Sonra büyümeye başladı. Beşiktaş son 8 senedir halka açık şirketinde zarar etti. Sizin 5 lira geliriniz var ama siz yalıda oturmak en yüks arabaya binmek istiyorsunuz. Bu gelirle bunu yapmaya kalkarsanız borçlanıyorsunuz. Bizim ne yapmamız lazım? Kaynaklarımızı artırmamız lazım. Forma, marketing, yayın, kira gelirleri var... Yeni gelir kalemleri yaratılabilir ama 1 hafta içinde birşeyler bulup insanları kandırmanın alemi yok."
"İlk etapta başarılı olamayabilirim"
"Gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Bütün takımların mali durumu kötü ama bu benim için mazeret değil. Ben açım ama komşum da aç, ama bu benim karnımı doyurmaz ki. Herkes hazır olsun, Beşiktaş bir mali disipline girecek ama sonra hızla büyüyecek" sözleriyle kemer sıkma politikasını tekrarlayan Fikret orman kulüp yönetim organizasyonunun profesyonelleşeceğini de belirtti. Futbolun yönetiminde de basın iletişiminde de finansal konularda da tam yetkili profesyoneller ile anlaşacaklarını belirten Orman, stadın kapasitesi konusunda ise şunları söyledi:
"İnönü’den ayrılmak istemiyorum"
"Ben ve bütün Beşiktaşlılar, herkes, dünyanın en güzel stadı olan İnönü Stadı'ndan ayrılmak istemiyoruz. Yalı gibi bir stat. Benim ayrılma niyetim yok. Ama burası kritik bir bölge. Burada 50-70 bin kişilik bir statta genel Türkiye kamuoyu böyle büyük bir kitlenin orada olmasına karşı. Ben de çirkin görünecek bir yapının orada olmasına karşıyım. Orada 70 bin kişilik bir stat mümkün değil. Böyle bir izin de yok zaten. Demek ki biz önümüzdeki 40 sene bizi götürecek inanılmaz hoş bir stat yapmalıyız. Ben de 40 bin kişilik bir stadın iyi olduğunu düşünüyorum. Şu da unutulmamalı: Statlarda en büyük gelir kalemi localar."
"Başkanlığa adayım antrenörlüğe değil"
Fikret Orman takımın durumu ve Carvalhal'ın geleceği ile ilgili soruya ise "Beşiktaş en kötü ihtimalle 4. ya da 5. olur. Ben çok futbol seyrederim ama ben bir teknik direktör değilim. Biz yayın harici futbol konuşurken fikrimi beyan ederim ama burada milyonlara hitap ederken yorum yapmam. sBence birincisi Beşiktaş takım oyunu oynayacak, bireysel oynamayacak. Son maçlara bakarsak anladığımız şu; Beşiktaş takım düzenine sahip değil. Ben 1 senelik hoca düşünmem, 4 senelik hoca düşünürüm. Kısa vadeli plan ile takım yaratamazsınız. Uzun vadede takım inşa edersiniz. İki senedir 4., 5. sırada. Beşiktaş zaten en kötü haliyle 4., 5. olur. Önemli olan prensipler. Mesela ben scauting raporları olmadan futbolcu olmam. Yıldızlara karşı değilim ama yıldız almak için yıldız almam. İhtiyacımız varsa alırım. Zaten Beşiktaş bu borçlara da böyle geldi." diye yanıt verdi.
"Pilot takım kurabiliriz"
Takımda önemli ve kaliteli yıldızlar olduğunun altını çizen Orman, ödenen ücretlerin de önemli olduğunu, dolayısıyla bu oyunculardan faydalanılması gerektiğini ifade etti. "Ya oynatılmaları ya da para kaybetmeden gönderilmeleri lazım" diyen Orman buna karar verecek olan kişinin ise teknik direktör olduğunu vurguladı. Teknik direktöre karışmak benim haddim değil." diyer Orman teknik heyetin geleceği konusunda ise şu anda konuşmayacağını belirtti: "Play-Off şansımız var. Daha elimde yetki bile yokken üstelik Play-Off maçlarına girilirken konuşmam"
"Suç varsa ceza çekilsin"
Şike sürecinde Türk sporunun çok zedelendiğini belirten Orman "En kötü karar kararsızlıktan iyidir. TFF bu konuda karar vermeli. Beşiktaş adına raporları inceledim, incelettim. Beşiktaş adına olumsuz bir şey olacağını sanmıyorum. Ama ben Beşiktaş başkanı olursam ve ters bir durum olursa şunu söylerim: Suç varsa cezamızı çekelim, Beşiktaş'a yakışan da budur" dedi.
Yönetim Kurulu listesindeki isimleri de öven Orman "Halkın karşısında muhatap benim ama benim istifade edeceğim isimler de onlardır. Onlar herkesin görevden kaçtığı ortamda ellerini taşın altına soktular" diye konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam