Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fırtına dört köşe

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/01/2012 - 18:01 GMT+2

Süper Lig’in 23. haftasında Trabzonspor, Ankaragücü'nü deplasmanda 4-0 yendi. Karadeniz ekibi, Eskişehirspor'dan sonra Ankara ekibini de dört golle geçti.

trabzonspor

Görsel kaynağı: AA

Zirve mücadelesinden kopmak istemeyen Trabzonspor, Ankaragücü deplasmanındaydı. Finansal anlamda zor günler geçiren Ankara ekibi, Beşiktaş’a yaptığı sürprizi Karadeniz ekibine de yapmak istiyordu.

Maç temposuz başladı. Zemin, soğuk hava, saha kenarındaki karlar, aynı zamanda oynanan Nadal-Djokovic finaline kontrast oluşturmak için bir araya gelmiş gibiydi.

Zinciri kıran Trabzonspor oldu. 12. dakikada sağ kanattan gelen ortada arka direkte Olcan topu ağlara yolladı: Ankara deplasmanında, Fırtına açılmıştı bir kere: 1-0.
Bir dakika sonra Burak Yılmaz gole yaklaşan taraftı. Kaleci Bayram tarafından ceza sahası dışında düşürülen golcü oyuncu, farkı ikiye çıkaramadı. İlk yarı, bu skorla 1-0 sona erdi.

İkinci yarı çok hızlı başladı. Gol peşinde koşan Ankaragücü, geride boş alanlar bırakıyordu.

Şenol Güneş’in öğrencileri, bunu değerlendirmekte zorlanmadı. 57’de Mustafa Yumlu’nun nefis uzun pasında Burak Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncu, pozisyonu affetmedi: 2-0.

Fırtına, Ankara’da sahne almaya devam ediyordu. 76’da İshak’ın kendi kalesine attığı gol, farkı üçe çıkardı. Bir dakika sonra, Burak Yılmaz Trabzonspor’u 4-0’a taşıyordu. Alanzinho’nun asisti haber değeri taşırken, Burak’ın golü artık adetten sayılıyordu.

Kalan sürede gol olmadı ve Trabzonspor, Ankaragücü’nü 4-0’la geçti. Fırtına, bu sonuçla puanını 39’a çıkararak zirve takibini sürdürdü. Ligin dibine demir atan ise Ankara ekibi ise 11’de kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam