Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasaray Trabzonspor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/03/2012 - 17:40 GMT+3

Lider Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını yeniden dokuza çıkarmak istiyor. Trabzonspor’da ise bütün hesaplar play-off öncesi avantaj elde etmek üzerine. Mücadeleyi 18:30’dan itibaren Eurosport.com Türkiye’den canlı anlatım ile takip edebilirsiniz.

galatasaray trabzonspor emmanuel eboue serkan balcı felipe melo

Görsel kaynağı: AA

Bu akşam Türk Telekom Arena’da saat 19:00’da başlayacak olan Galatasaray – Trabzonspor mücadelesini Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Aytekin Durmaz.
Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede karşı karşıya geliyor.
Galatasaray
70 puanla lider durumdaki sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki farkı yeniden dokuza çıkarmak istiyor. Karşılaşma öncesinde sarı kırmızılı takımda en büyük eksiklik Johan Elmander. İsveçli golcü sakatlığı nedeniyle Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek. Elmander'in yerine Trabzonspor karşısında Milan Baros görev yapacak.
Trabzonspor
53 puanla ücüncü sırada yer alan Trabzonspor, sahadan galibiyetle ayrılıp play-off öncesinde avantajlı bir konuma gelmek istiyor. Galatasaray karşılaşması öncesinde teknik direktör Şenol Güneş'i düşündüren en önemli mesele defans oyuncularının formsuzluğu ve takım savunmasında yaşanan sıkıntılar. Son sekiz maçında kalesinde 17 gol gören Trabzonspor'da defansın ligin en çok gol atan takımı olan Galatasaray'a karşı nasıl bir performans göstereceği soru işareti. Defansta rotasyon yapma konusunda adeta eli kolu bağlı olan teknik direktör Şenol Güneş'in, orta saha ve hücum oyuncularından da defansa katkıda bulunmalarını isteyecek.
Bordo-mavili takımda karşılaşma öncesinde cezalı isim bulunmazken Glowacki ve uzun süredir sakatlığı devam eden Vittek forma giyemeyecek.
Muhtemel 11'ler
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Selçuk, Melo, Engin, Emre, Baros, Necati.
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Celustka, Giray, Cech, Zokora, Colman, Volkan, Alanzinho, Olcan, Burak.
Bilinmesi gerekenler
- Trabzonspor ile Galatasaray bu karşılaşma ile 111'inci kez karşı karşıya gelecek.
- Bugüne kadar yapılan 110 karşılaşmanın 36'sını Trabzonspor, 50'sini Galatasaray kazanırken, 24 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
- Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan toplam 110 karşılaşmada Trabzonspor 120, Galatasaray 143 gol attı.
- Ligde yapılan 73 karşılaşmanın ise 24'ünü Trabzonspor, 33'ünü Galatasaray kazanırken 18 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.
- Lig maçlarında bordo - mavililer 83, Galatasaray ise 96 gol kaydetti.
- Fatih Terim, Galatasaray’ın başında ilk Trabzonspor sınavına 17 Ağustos 1996’da çıktı. Sarı-kırmızılılar mücadeleyi 1-0 kazandı.
Bahis oranları
Galatasaray: 1.50
Beraberlik: 3.60
Trabzonspor: 4
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam