Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İBB play-off aşkına

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 31/03/2012 - 17:55 GMT+3

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Sivasspor’a konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye, ikinci yarıda bulduğu golle 1-0 kazanmayı başardı. Belediye bu galibiyetle maç fazlasıyla sekizinci sıraya yükseldi.

Sivas İBB

Görsel kaynağı: AA

Karşılaşmaya hızlı giren konuk ekip, Gökhan'ın Sivasspor savunmasının arkasına gönderdiği topa hareketlenen Webo, bir anda kaleci Atilla ile karşı karşıya kaldı. Webo'nun ceza alanı sol çaprazından sert vuruşunda top, direğin üstünden az farkla auta çıktı. 

12. dakikada orta alanda topla buluşan Pedriel, meşin yuvarlağı Grosicki'ye aktardı. Topla hareketlenen Grosicki'nin ara pasında meşin yuvarlağı önünde bulan Eneramo, kaleci Oğuzhan ile karşı karşıya kaldı. Eneramo'nun çapraz pozisyonda vuruşunda kaleci Oğuzhan, topu kornere çeldi. 

13’te Erman'ın sağ kanattan kullandığı korner atışında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor kale alanında karambol oluştu. Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu son olarak ceza alanı yayı üzerinde önünde bulan Grosicki, yerden sert bir vuruş yaptı. Grosicki'nin vuruşunda tehlikeyi önlemeye çalışan Rızvan'ın ters vuruşunda top, direğin üstünden kornere çıktı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında sol kanatta topla buluşan Webo, rakibinden şık bir çalımla sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı kale alanındaki Holmen'e gönderdi. Müsait bir pozisyon bulan Holmen'in kafa vuruşunda top, direğin yanından auta çıktı. 

35. dakikada Erman'ın ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta baraja çarpan top, yükseklik kazandıktan sonra direğin yanından kornere gitti. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona ererken, ikinci 45 dakikaya da baskılı giren taraf gene konuk ekip oldu. 58’de Doka’nın pasında fileleri havalandıran Tom’un golüyle İBB öne geçti. Golden sonra beraberlik için yüklenen Sivas’ın çabaları sonuç vermeyince Arif Erdem’in öğrencileri 1-0’lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetle puanını 47'e yükselten İBB, maç fazlasıyla play-off potasıan girmiş oldu.

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam