Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İkinci Kapıcı Rıza vakası

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 04/04/2012 - 14:23 GMT+3

Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder'in, Sivasspor ile Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada Rıza Çalımbay'a "Kapıcının çocuğu" diyerek hakaret ettiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

riza calimbay, fatih terim

Görsel kaynağı: AA

Hürriyet’ten Ali Can Yaycılı’nın haberine göre, 20 Mart Salı günü Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan ve Sivasspor'un, Galatasaray'ı 1-0 yenerek tur atladığı Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında tribünde yaşanıldığı iddia edilen olaylar gündeme bomba gibi düştü.
İşte Türk Telekom Arena Stadı'nda yaşanan olayların detayları:
“Serdar Eder, Galatasaray - Sivasspor maçı sırasında Rıza hocaya "Kapıcı çocuğu", "Takımı Galatasaray'a karşı bilerek böyle sert oynattırıyor" gibi laflarla birlikte küfür etti. Hemen ön tarafında da Rıza hocanın kızı, damadı ve akrabaları vardı. Rıza Çalımbay'ın kızı, Eder'in sözlerine dayanamayıp arkasını dönerek "Sen ne biçim konuşuyorsun, o benim babam" diyerek tepki gösterdi. Serdar Eder'in, Çalımbay'ın kızına cevap vermesi üzerine bu kez olaya Rıza hocanın damadı da dahil oldu. Kişiler arasında sözlü tartışma yaşandı, sonra da araya girenler sayesinde ortam sakinleştirildi.”
Yöneticiler ve Terim özür diledi
Yaşanan bu olayları öğrenen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ve Yönetici Abdurrahim Albayrak, 21 Mart Çarşamba günü Rıza Çalımbay'ı arayarak olaydan dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi ve özür dilediler.
‘Serdar Eder'i görevden almayacağız’
Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk yaşanan olaylarla ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye şu açıklamayı yaptı: "Sahamızdaki Sivasspor maçında bir şeyler yaşanmış. Hemen bir sonraki gün ben kendim Rıza hocayı da Mecnun Başkanı da arayıp özür diledim, olayı hallettik. Serdar Eder'i görevden almamız gibi bir durum yok.
Galatasaray Yöneticisi Abdurrahim Albayrak ise şunları söyledi: "Maçtan önce Rıza hoca, çocukları için Fatih hocadan yer rica etmiş, Fatih hoca da bana söyledi. Ben de 10 kişilik yer ayarladım. Tribünde neler yaşandı hiç bilmiyorum ama karşılaşma sonrasında Rıza hoca teşekkür için beni aradı sonrasında da "Galatasaraylılar şunu iyi bilsinler ki; benim babam da sizin kadar Galatasaraylı'dır" dedi ama tribünler neler oldu neler yaşandı pek de haberim yok.
Galatasaray taraftarı eder'i istifaya çağırdı
Yaşanan olayları öğrenen sarı-kırmızılı taraftarlar da Serdar Eder'e büyük tepki gösterdi. Taraftar grubu ultrAslan, internet sitesinden yaptığı açıklama ile Serdar Eder'i istifaya çağırdı.
İşte ultrAslan'ın açıklaması: “Galatasaray, Sivasspor arasında Türk Telekom Ali Sami Yen Spor Kompleksi Stadı'nda oynanan maçta, Galatasaray sicil kurulu başkanının vermiş olduğu talihsiz söylemleri üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz, bulunduğu makamın önemi ile tamamen ters düşen bu tutum ve söylemlerini kınıyoruz. ultrAslan olarak büyük bir özveri ile uzun zamandır tesis etmeye çalıştığımız edepli ve huzurlu ortama aykırı olan bu tür davranış ve söylemleri kabul etmemiz söz konusu değildir. Bu vesile ile Rıza Çalımbay ve Sivasspor camiasına da özürlerimiz iletmeyi bir borç biliriz. Galatasaray makamlarının ağırlığını taşıyamayan, gerektirdiği duruşu ve söylemleri sergileyemeyen sorumluların gereğini yapmasını bekliyoruz.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam