Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Karan'a yapılan teslimat"

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/12/2011 - 23:40 GMT+2

Futbolda şike soruşturması kapsamında savcılığa teslim edilen iddianamede Ümit Karan ile ilgili de iddialara yer verildi.

ümit karan

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile şampiyonluk yarışında olması ve maçların çok büyük önem arz etmesi nedeniyle, 28. haftada 9 Nisan 2011 günü oynanacak Eskişehirspor-Fenerbahçe maçından önce, Aziz Yıldırım'ın talimatıyla, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Eskişehirspor futbolcularından Ümit Karan ile şike amaçlı olarak irtibata geçildiği kaydedilen iddianamede, Uygun'un maçtan bir hafta önce Şükrü Saracoğlu Stadına gelerek Fenerbahçe maçını izlediği, verilecek şike parası için finans arayışına giren Aziz Yıldırım'ın Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) para almak amacıyla girişimde bulunduğu ve 5 Nisan 2011 günü TFF yöneticisi Mehmet Levent Kızıl ile görüştüğü anlatıldı. 

İddianamede, İlhan Ekşioğlu'nun, Aziz Yıldırım'dan aldığı talimat doğrultusunda Ali Kıratlı'ya talimat verdiği, Ekşioğlu'nun, çalışanı Halil Köntek aracılığıyla 200 bin dolar şike parasını Ali Kıratlı'ya ulaştırdığı ve Kıratlı'nın da Mustafa Anlı ile birlikte 7 Nisan 2011 günü Eskişehir'e gittiği dile getirildi. 

''Ali Kıratlı'nın, İlhan Ekşioğlu'ndan aldığı parayı Ümit Karan'ın evine götürerek teslim ettiği anlaşılmıştır'' denilen iddianamede, görüşmelerin ardından 9 Nisan 2011 günü oynanan maçın Fenerbahçe'nin 3-1 galibiyetiyle sonuçlandığı ve Karan'ın da maçın ikinci yarısında oyuna girdiği aktarıldı. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam