Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kartal ağır hasarlı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/02/2012 - 23:48 GMT+2

15 maçlık yenilmezlik serisi Kayseri deplasmanında son bulan Beşiktaş, Süper Lig'in 24. haftasında ağırladığı Mersin İdman Yurdu'na 1-0 mağlup oldu. Quaresma'nın kırmızı kart gördüğü maçta sakatlanan Hilbert ve İsmail'in de Fenerbahçe karşılaşmasında oynaması zor görünüyor.

ismail köybaşı, beşiktaş, mersin idman yurdu

Görsel kaynağı: AA

Zirve yolundaki rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada zirveye bir adım daha yaklaşmak niyeti ile sahaya çıktı. Hava soğuk, Beşiktaş cezalıydı. Sadece kadınlar ve çocukların alındığı tribünler kar yağışına rağmen boş değildi.
Karşılaşma başlamadan siyah-beyazlılara bir kötü haber de PFDK’dan geldi. Fernandes’in pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak olması moralleri bozdu.
İlk yarıda iki takım da zaman zaman etkili oldu. Beşiktaş daha baskılı olan, Mersin İdman Yurdu da kontratakla gol arayan takımdı.
Siyah-beyazlılar daha 35 dakika olmadan iki bekini, Hilbert ve İsmail Köybaşı’nı sakatlık nedeniyle değiştirmek zorunda kaldı. İlk 45 dakikanın en kritik anı 37’de Simao’nun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Boum’un arkadan müdahalesi ile yerde kalması ve hakemin devam kararıydı.
İlk yarının son dakikasında ani gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Bueno'nun ortasında Tisdell uzak direkte içeri çevirdi. Erdal kayarak tamamladı ve takımını öne geçirdi.
İkinci devreye Nurullah Sağlam, Tisdell’i çıkartarak başladı. Carvalhal ise 54. dakikada Quaresma’yı oyuna alarak son kozunu oynadı. Q7 ve fazla kiloları maça etki etmekten çok uzaktı. Adam geçmekte zorlanan Portekizli dakikalar geçtikçe sinirlendi. 85. dakikada yine bir pozisyonda topu kaptırınca arkadan rakibine yaptığı sert müdahale ile kırmızı kart gördü.
picture

beşiktaş, kadın, taraftar

Görsel kaynağı: AA

Fernandes’ten sonra bir diğer Portekizli Quaresma da Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.
Maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş kendi evindeki bu mücadeleden ağır yaralı olarak ayrıldı. Siyah-beyazlılar rakiplerinin puan kaybettiği haftada 45 puanda kaldı. Mersin temsilcisi ise ikinci yarıdaki ilk puanlarını aldı ve 30 puana yükseldi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam