Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mendes FIFA'nın kıskacında

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/09/2011 - 14:05 GMT+3

Beşiktaş’ta yedi oyuncusu olan Jorge Mendes, FIFA tarafından araştırmaya alındı. Eğer Portekizli menajer suçlu bulunursa siyah-beyazlı kulübe transfer yasağı gelmesi söz konusu.

quaresma, simao, sidnei

Görsel kaynağı: AA

Fanatik’in ww.bloomberg.com’a dayandırarak verdiği habere göre; FIFA, ünlü menajer Jorge Mendes ile Chelsea’nin eski yönetim kurulu başkanı Peter Kenyon’un şirketlerini araştırmak üzere komisyon kurdu. Araştırma sonunda suç unsuru bulunursa FIFA Beşiktaş’ın da aralarında bulunduğu bazı kulüplere transfer yasağı getirecek! Komisyon, Kenyon’un şirketiyle birlikte çalışan Mendes’in yönettiği Gestitute Ajans’ı da takip edecek.
Jose Maria Gay’in kaleme aldığı raporda, "Gestifute’nin yatırımcıları, kazançlarını artırmak için fona bağlı futbolcuların transfer olmasını istiyorlar. Ancak FIFA kurallarına göre üçüncü kişilerin transfere etki etmeleri yasak. Bu yasağa uymayan kulüplere para veya transfer cezası veriliyor” ifadeleri yer alıyor.
Transfer yasağı gelebilir
Raporda, fonun anlaşmalı olduğu kulüplerden Sporting Lizbon ve Beşiktaş’a, FIFA tarafından transfer yasağı getirilebileceği ve oyuncuların ceza alabileceği yazıyor. Cristiano Ronaldo başta olmak üzere birçok dünya yıldızının menajerliğini yapan Jorge Mendes’in suçlu bulunması halinde önemli cezalar alacağı belirtiliyor. Mendes, Ricardo Quaresma başta olmak üzere Fernandes, Simao, Hugo Almeida, Julio Alves, Bebe ve Sidnei’in Beşiktaş’a transferlerini sağlamıştı. Hugo Almeida da geçtiğimiz sezonun devre arasında bu fon aracılığıyla Kara Kartal’a transfer edilmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam