Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mersin'in hala umudu var

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/03/2012 - 16:13 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'de küme düşme hattına yaklaşarak sıkıntılı günler geçiren Mersin İdmanyurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı 3 puanla hem moral depoladı, hem de play-off için umutlandı.

ali kahramanlı mersin

Görsel kaynağı: AA

Ligin ilk yarısında gösterdiği performans sayesinde taraftarını sevindiren Mersin temsilcisi, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapamasa da, son haftalarda aldığı puanlarla yeniden ligdeki başarı grafiğini yükseltmeye başladı. Son 4 haftada 9 puan toplayarak kaybettiği puanları telafi eden Mersin İdmanyurdu, önceki haftalarda yaklaştığı küme düşme hattından uzaklaştı. Galibiyetler sayesinde moral bulan Mersin İdmanyurdu, 31. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında aldığı galibiyetin ardından puan cetvelinde 42 puanla 10. sıraya yükseldi.
Kulüp başkanı Ali Kahramanlı yaptığı açıklamada, ligin en güçlü takımlarından birisi olarak dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında oldukça iyi bir performans gösterdiklerini söyledi. Bu yüzden tüm teknik kadroyla futbolcuları kutlayan Kahramanlı, ''İstanbul ekibi karşısında alınan 3 puan bizim için altın değerinde. Çünkü alınan galibiyet, moralimizi yükselttiği gibi uzun zamandır dile getirdiğimiz Play-Off konusunda da bizleri yeniden umutlandırdı'' dedi.
Ligin bitmesine 3 hafta kaldığını hatırlatan Kahramanlı, şunları kaydetti:
''Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız maçı unutup, önümüzdeki karşılaşmalara bakmalıyız. İlk önce durumu oldukça kritik olan Samsunspor ile karşılaşacağız. Rakibimizin içinde bulunduğu konum itibariyle, karşılaşmanın oldukça zorlu geçeceğini kestirebiliyoruz. Biz de bu yüzden çalışmalarımıza ağırlık verip, beklediğimiz 3 puanı alabilmenin hesabını yapıyoruz. Samsunspor maçından 3 puan almamız halinde play-off'a kalma şansımızı artırırız.''
Süper Lig'e beraber ''merhaba'' demişlerdi
Mersin İdmanyurdu, geçen yıl Samsunspor ile birlikte Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmiş ve birlikte Spor Toto Süper Lig'e çıkmıştı. Ligin ilk yarısında Tevfik Sırrı Gür Stadında kozlarını paylaşan takımlardan Mersin İdmanyurdu, sahadan 1-0'lık galibiyetle gülen taraf olarak ayrılmıştı. Bu hafta Mersin İdmanyurdu deplasmandaki maçtan galip gelmesi halinde play-off umudunu artırırken, Samsunspor ise mağlup olması halinde, düşme potasındaki durumunu daha da sıkıntıya sokacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam