Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

O Cimbom’un Mesut Özil’i

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 01/03/2012 - 10:45 GMT+2

Galatasaray'ın izlediği 18 yaşındaki Dortmundlu oyuncu, Almanya'da yeni Mesut Özil diye lanse ediliyor. Demiray için bizzat Terim'in devreye gireceği öğrenildi.

kerem demirbay

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Terim'e sık sık detaylı raporlar ulaştıran izleme komitesi, Fanatik’in haberine göre, Avrupa'da dikkat çeken Türk gençlerine özel ilgi gösteriyor. Aslan'ın her geçen gün kabaran listesinin en üst sırasında ise Kerem Demirbay adı yazıyor. Alman Ligi Bundesliga'nın son şampiyonu ve bu sezonun da lideri olan Dortmund'un U19 takımında forma giyen gurbetçi futbolcunun uzun süredir Cimbom'un takibinde olduğu ortaya çıktı. Bu sezon 14 maçta 6 gol bir asistle oynayan 18 yaşındaki genç yıldızın Galatasaray'ın hocaları tarafından üç kez çıplak gözle izlendiği ve Fatih Terim'e son derece olumlu raporlar sunulduğu öğrenildi.
Boşuna benzetmiyorlar
Kerem Demirbay, Dortmund altyapısında yetişti. 2013'e kadar sözleşmesi var. Onu diğerlerinden öne çıkaran ve yeni Özil olarak lanse edilmesine sebep olan özellikleri ise hayli fazla. Genç yıldız ön libero pozisyonunda oynasa da hücuma dönük orta saha pozisyonunda, yanı tıpkı Mesut Özil gibi, daha etkili oluyor. Sol ayağını tek kelimeyle mükemmel kullanan milli futbolcu, yakın ve uzak mesafeli şutlarıyla, oyunun sıkıştığı anlardaki akıl dolu üretkenliğiyle dikkat çekiyor. Türkiye U19 milli takımında da şans bulan Kerem Demirbay, hafif sakatlığı sebebiyle son maça gelemedi.
18 yaşında ve 1.80 boyundaki Kerem Demiray için bizzat Terim'in devreye gireceği öğrenildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam