Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Pazartesi golcülerin günü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/03/2012 - 15:32 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'de 5 Mart Pazartesi günü oynanacak Sivasspor-Galatasaray maçı, ligin en golcü üç ekibinden ikisinin mücadelesine sahne olacak. 

galatasaray sivasspor engin baytar

Görsel kaynağı: AA

Ligde 29. haftaya 43 puanla dördüncü sırada giren Sivasspor, 63 puanla lider durumda bulunan Galatasaray'ı konuk edecek. Ligin zirvesini ilgilendiren bu zorlu mücadelede, ligin en golcü üç ekibinden ikisi karşı karşıya gelecek. 

Ligde yaptığı 28 maçta 50 gol atıp kalesinde 44 gol gören Sivasspor, 28 maçta rakip fileleri 54 kez havalandırıp filelerinde 21 gol gören Galatasaray'a karşı puan mücadelesi verecek. 

Maç başına 1,7 gol atma ortalamasıyla oynayan ve ligin en golcü 3'üncü ekibi olan Sivasspor ile ligin en golcü takımı Galatasaray arasındaki maçın sonucu merakla bekleniyor. 

Attığı 50 golle, 54 gol atan Galatasaray ve 53 kez fileleri havalandıran Trabzonspor'dan sonra ligin en golcü 3'üncü takımı olan Sivasspor'da zorlu maç öncesinde gözler, golcüler Eneramo ve Pedriel ile gole dönük oyuncular Erman ve Grosicki'ye çevrildi. 

En golcü isim Eneramo     
Sivasspor'da ligde atılan 50 golün 9'unda imzası bulunan Nijeryalı forvet Michael Eneramo, takımın en golcü ismi olarak dikkati çekiyor. Eneramo'yu 7 golle Erman Kılıç ile 6'şar kez fileleri havalandıran Polonyalı oyuncu Kamil Grosicki ve Bolivyalı forvet Ricardo Pedriel Suarez takip ediyor. 

Kırmızı-beyazlı ekipte, Çek orta saha oyuncusu Milan Cerny, tecrübeli oyuncu Mehmet Nas, orta saha oyuncusu Kıvanç Karakaş, Çek savunma oyuncusu Jakup Navratil ve devre arasında takımdan ayrılan Danimarkalı forvet Morten Nicolas Rasmussen de 3'er gole imza attı. 

Sivasspor'da savunma oyuncusu Jan Rajnoch ve forvet oyuncusu Cihan Özkara 2'şer kez, orta saha oyuncusu Kadir Bekmezci ve devre arasında takımdan ayrılan Cihan Yılmaz da 1'er defa gol atma sevinci yaşadı. 

Kırmızı-beyazlı ekibin bir golünde ise rakip oyuncunun imzası bulunuyor. Sivasspor'un 2-1 galip ayrıldığı Orduspor maçında rakip oyuncu Tobias Nickenig kendi kalesine 1 gol atmıştı. 

Sivasspor'da 2 eksik var     
Sivasspor'da kırmızı kart cezalıları Ziya Erdal ve Murat Akça, Galatasaray karşısında forma giyemeyecek. Ligde geçen hafta Gençlerbirliği maçında kart cezaları nedeniyle forma giyemeyen Erman ve Eneramo ise Galatasaray karşılaşmasında takımdaki yerlerini alacak. Sakatlığı bulunan Milan Cerny'nin ise tedavisinin sürdüğü, durumunun maç öncesi netleşeceği belirtildi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan kaptan Hayrettin Yerlikaya ve genç oyuncu Ziya Erdal'ın yokluğunda teknik direktör Rıza Çalımbay'ın Galatasaray maçında sol bek mevkisinde genç oyuncu Kağan Konuk'a şans vermesi bekleniyor. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam