Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sağlam teşekkür etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 21/02/2012 - 11:32 GMT+2

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın dün galibiyetle sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası soyunma odasında kısa bir toplantı yaptığı ve galibiyet için futbolcularına tek tek teşekkür ettiği öğrenildi.

ertugrul saglam

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Lig'in 27'nci haftasında kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Bursaspor rakibini 2-1 mağlup etti. Yeşil beyazlı ekip Manisaspor galibiyeti sonrası aldığı 3 puanla yükselişe geçerken, camianın play-off umutları da arttı. Maç öncesi futbolcularıyla konuşan ve inanmaları halinde 5 maçtır dize getiremedikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u geçeceklerini ve play-off'a bir adım daha yaklaşacaklarını söyleyen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın galibiyetle biten maç sonrası da soyunma odasında talebeleriyle kısa bir toplantı yaptığı öğrenildi.
"Hepinize teşekkür ediyorum"
Kendileri için kritik olan ve galibiyetle sonuçlanan mücadele için futbolcularına tek tek teşekkür ettiği öğrenilen başarılı teknik adamın, futbolcularının aynı mücadeleyi ve isteği kalan haftalar için de göstermelerini istediği öğrenildi.
Manisaspor galibiyetiyle toparlanan yeşil beyazlı ekip, zorlu Belediye sınavından da 3 puan alarak çıkışını sürdürdü. Play-off hedefine bir adım daha yaklaşan yeşil beyazlı ekip 36 puanla 9'uncu sıraya yerleşti.
İkinci yarıda 5 galibiyet
Ligin ilk yarısındaki ilk 10 haftada, 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alarak hanesine 13 puan yazdıran yeşil beyazlı ekip, ikinci yarının 10 haftalık bölümünde ise galibiyet sayısını 5'e çıkardı. İlk yarıdaki süreçte rakip fileleri 14 kez havalandıran Bursaspor ikinci yarıdaki gol sayısını da 14 yaparak ilk yarıyla dengeledi. İlk yarıda kalesinde 10 gol gören yeşil beyazlı ekip. ikinci yarıda ise kalesinde 11 gol gördü.
Belediye fobisi bitti
Evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Bursaspor, rakibini 5 maç sonra yenmiş oldu. Bursaspor bu galibiyetle İstanbul Büükşehir Belediyespor fobisini de yenmiş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un en son 2009-10 sezonu 10'uncu haftasında evinde 6-0 yenen Bursaspor, aynı sezonun ikinci yarısında rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olmuştu. 2010-11 sezonunun ilk yarısında ise deplasmanda rakibiyle karşılaşan Bursaspor mücadeleden 0-0 berabere ayrılırken, ikinci devre oynanan maç ise 1-1 sona erdi. Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan maç ise 2-0 İstanbul ekibinin üstünlüğüyle biterken, bu sezon ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan maç da golsüz eşitlikle tamamlanmıştı.
Vederson ve N'diaye cezalı
İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması sonrasında Bursasporlu iki futbolcu önümüzdeki hafta Samsunspor deplasmanında sahadaki yerini alamayacak. 65 ve 85'inci dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonucu kırmızı kartla oyundan atılan Gökçek Vederson cezalı duruma düşerken, 83'üncü dakikada oyundan çıkmak üzereyken gördüğü sarı kart sonrası Alfred N'Diaye, kart sınırını doldurdu ve Samsunspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü. N'Diaye bu sezon 8 maçta sarı kart görmüş oldu.
Pinto ikiledi
Bursaspor'un devre arasında büyük umutlarla kadrosuna kattığı Şilili forvet Sebastian Pinto, yeşil beyazlı forma ile ikinci golünü İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kaydetti. İlk golünü kafayla Gençlerbirliği maçında atan yetenekli futbolcu, dün akşamki golü sonrası kramponlarını çıkarıp kulağına götürdü ve telefonla konuşur gibi yaptı. Maç sonrası Pinto, "Bu gol sevincini hep yapıyorum. Sevincin anlamı ise kramponumla büyükannemi aramak" dedi.
Samsunspor maçı hazırlıkları başlıyor
Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak olan Bursaspor, bu maçın hazırlıklarına ara vermeden bugün Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam