Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

şike fenerbahçe aziz

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/05/2012 - 21:23 GMT+3

Şike davasının 16. duruşmasına sona erdi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan sonra iddianamedeki diğer isimler savunma yaptı.

aziz yıldırım sadri şener mahmut özgener

Görsel kaynağı: AA

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı.

Zafer Önder İpek, Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike yapıldığı iddiasına ilişkin, ''Gençlerbirliği'nde genel müdür olarak görev yaptığım dönemde birtakım iddialarla karşı karşıya kaldım. Kesinlikle bu tür eylemlerin içinde olmadım'' dedi.
Serdar Kulbilge ve Cengiz Demirel'i çok yakından tanıdığını belirten İpek, ''Bazı maddi ve ailevi sıkıntılarım vardı. Gerek Serdar, gerek Cengiz bana yardım ettiler. O dönem kulüpte genel menajerle yaşadığım sıkıntılar (Serdar ve Cengiz'i savunduğum için) vardı. Karalama kampanyasına maruz kaldım'' diye konuştu.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ''Trabzonspor ile ilgili organizasyon yaptık, ama kaybettik. Paramızı alamadık'' ifadelerinin yer aldığı tapeyi okuyarak, söz konusu organizasyonu sordu.
Sanık İpek de ''O konuşmanın başı var, mahkemenizde mevcut mu bilmiyorum. Maddi zorluğa girdim, at yarışı zaafımdan dolayı. Eşim bilmesin, üzülmesin, kızmasın diye böyle bir senaryo yazıyoruz Cengiz ile'' cevabını verdi.
Tutuksuz sanık Hikmet Karaman da çapraz sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, ''Dava konusuyla uzaktan yakından alakam yok, sadece tesislerde otururken Cemil Turan ve Serkan tesislere geldi. O sırada ben Aziz başkanı aradım, bu konuşma nedeniyle buradayım'' dedi.
"Bildiğim bir şey varsa hiç çekinmeden söylerim''
Karaman, futbolun içinde olduğundan dolayı şikeyi ve teşvikin ne anlama geldiğini iyi bildiğini anlatarak, ''Burada bulunduğumdan beri duruşmayı çok dikkatli izliyorum. Maalesef kulüp başkanlarımız sonuçta buraya gelmiş durumda. İzlediğim kadarıyla buradaki olaylar, Fenerbahçe-Trabzonspor kavgasına dönüştü'' diye konuştu.
Dava konusu Trabzonspor-Manisaspor maçıyla ilgili kendisine birisinin teşvik teklifiyle gelmesinin söz konusu olamayacağını, eğer öyle olsa bu maçtan iki hafta önce oynadıkları Fenerbahçe maçıyla ilgili de şike teklifiyle gelineceğini savunan Karaman, ''Bildiğim bir şey varsa hiç çekinmeden söylerim, korkmam'' dedi.
Trabzonspor ile yaptıkları maçla ilgili Karaman, şunları söyledi:
''Bir maçta hem teşvik hem şike olabilir mi- Teşvik ne demektir- Bir başkanın oyunculara gönderdiği paradır. Hocaya da yüzde 10 verilir, teşvik böyledir. Oyuncunun haberinin olmadığı bir teşvik maçı olur mu- Buyurun, tüm oyuncuları çağırın buraya. Oyuncuların haberi olmadığı yerde beni nasıl bu suçlamayla buraya çağırırlar.''
"Şampiyonlar ligi şampiyonu olmak istiyorum''
Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, iyi bir teknik direktörün de yanlış kadro kurup, yanlış taktik vererek maçı yönlendirebileceğini söylediği Karaman, ''Ben, hedefleri olan bir teknik adamım. Şampiyonlar ligi şampiyonu olmak istiyorum, hedefim büyük'' cevabını verdi.
Türk futbolu adına utandığını belirten Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu iş bitsin de bir temizlensin ortalık. Futbola dönelim. Varsa konuşacaksın arkadaş, yoksa da 'yok' diyeceksin. Bu iş bu kadar basit. Tapelerde insanın kafasını kurcalayan konuşmalar var. İnsan baktığı zaman kendi kendinden bile nem kapabiliyor.
Bu futbol acayip... Fenerbahçe maçıyla ilgili Trabzonlulardan gelen mailleri göstersem şaşırırsınız. Tersi durumda da başka mailler geliyor. Abuk bir durum var ortada. Futbolcu ve teknik direktör olup, bu kaosun içinde ayakta dik durabilmek her babayiğidin harcı değil.''
Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, ''Hiç duyum aldınız mı, Trabzon'dan teşvikle ilgili-'' diye sorması üzerine Karaman, ''Antrenörlük hayatımda Trabzon'dan ne bir başkan, ne bir yönetici kimse beni aramamıştır'' yanıtını verdi.
Karaman, ''Büyük başkanlar buradayken söylüyorum. Türk futbolunu çağdaş seviyeye getirmek onların elinde. Yönetim ve idari tarzında biz teknik direktör olarak zor bir ortamda görev yapıyoruz'' dedi.
Karaman'ın çapraz sorgusunun bitmesinin ardından Mahkeme Başkanı Ekinci, duruşmayı yarına ertelediŞike davasının 16. duruşmasında Gökçek Vederson'un çapraz sorgusunun alınmasının ardından ara verildi. 15 dakikalık arada Sadri Şener, duruşma salonu dışında avukatlarıyla sohbet ederken, Aziz Yıldırım'ın ise duruşma salonunda avukatları ve bazı sanıklarla sohbet ettiği görüldü. Aranın ardından Sivasspor eski futbolcusu Mehmet Yıldız'ın çapraz sorgusuna geçildi.
"Golün pasını ben verdim"
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Yıldız'a Sivasspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili şike iddiasına ilişkin neler söyleyeceğini sordu. Oyuna 82'nci dakikada girdiğini belirten Yıldız, "Suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Sadece bir pozisyon var. Zor bir pozisyondu, topa vuramadım. Pozisyondan sonra golün pasını ise ben verdim. 'Fenerbahçe'ye gol atmak için gitmedim ben oraya bulunmaya gittim' sözlerini ise Fenerbahçe'ye antipatisi olan Sefer Yılmaz adlı bir arkadışımı kızdırmak için söyledim" dedi.
Sivasspor Yöneticisi Ahmet Çelebi ile görüşmesiyle ilgili olarak ise Yıldız, "Otel lobisinde 3 dakika bir görüşmem var. O görüşmede yeni doğan kız çocuğumla ilgili muhabbet ettik. Ayrıca benzin istasyonu işi yapmak istediğim için onun da bu konuda tecrübeli olması nedeniyle ondan bilgi aldım" ifadelerini kullandı.
Şener ile Yıldırım yan yana
Aziz Yıldırım, "Mecnun Başkan her zaman doğruları söyler, sen de söylersin tanıyorum seni. Bak burada biz yatıyoruz. Saklarsan bizim öbür dünyadaki vebalimiz sizde olur. Dedikoduları koridorda duydum diyorsun. Ama nerden duyduğunu söylemiyorsun" diye sordu.
Bu arada Aziz Yıldırım, arka sıralarda oturan Sadri Şener'i göremeyince, "Trabzonlular salondan gitti" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, arka tarafta oturan Sadri Şener'in Aziz Yıldırım'ın yanına oturmasını istedi. Bu sırada Yıldırım'ın yanında oturan davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker ise, "1 numara benim iddianamede. Ben yerimden kalkmayayım" demesi salonda gülüşmelere yol açtı. Peker'in yer vermesi üzerine Sadri Şener buraya oturdu. Duruşmada ilk defa Yıldırım ile Şener yan yana oturuyor.

MAHKEMEDE NELER YAŞANIYOR?Serdar Kulbilge: 2 sene önce babam Tekirdağ cezaevine girdikten bir ay sonra öldü. Şikayetçi olduğumuz aileden çekiniyordum. Onların takip ettiğini sanıyordum. Polisten bir korkum yok..
İlhan Ekşioğlu: Serdar ile ilişkim belli. Eğer şike yapmak istemiş olsaydım, araya neden aracı koyayım da direkt soylemeyeyim? Fenerbahçe'de iki oyuncuyla çok samimi ilişkilerim oldu, ikisinin de transferinde emeğim geçti. Biri Volkan diğeri de Serdar'dır.
Serdar Kulbilge: Murat hoca Fenerbahçe'den ayrılmıştı, o parayı benden borç olarak istemişti 2009 yılında. Kendisi bana peyder pey ödeme yaptı. En son göreüşmemizde 5000 TL gönderdi, medya beni 5000 TL şike ile suçladı.
Serdar Kulbilge: Fenerbahçe'ye geldiğimde önümde Rüştü ağabey ve Volkan vardı. İlk yıl kadroya bile giremedim. Fenerbahçe'nin 100. yılında kalede görev almak bana nasip oldu.
Serdar Kulbilge: Fenerbahçe'ye ilk transferimde İlhan ağabeyin büyük payı vardır. Onunla ben Bursa'da oynarken ilişkimiz başlamıştı, ağabey - kardeş gibiyizdir.

Mehmet Yıldız: Takımda sürekli oynamadığım için sürekli oynayabileceğim bir takıma gitmeyi istediğimi başkana ilettim.
Mehmet Yıldız: Sonra takım arkadaşlarıma 'böyle işlere girmeyin, takıma leke gelmesin' dedim.
Mehmet Yıldız: Evet başkanın yanına gittim, kaptandım, soyunma odası koridorunda antreman sonrasında teşvike ilişkin bir dedikodu duydum diye başkana söyledim.
Mehmet Yıldız: Ahmet Çelebi ile benzinlik işi için görüştüm. Görüşmemiz salt bilgi almak amaçlıydı. Bana yardımcı olabilir mi diye sordum.
Mehmet Yıldız: Sivasspor - Fenerbahçe maçındaki şike iddialarını reddediyorum. 82'de oyuna girdim, skor 2-4'tü.

Vederson: Alaaddin Yıldırım ile Ali Yıldırım'ı ayrı şahıslar sanıyordum.
Vederson: Alex bu konunun muhattabı ve yönetici değil. Samet yöneticilere ulaşır diye onu aradım.
Ali Rıza Dizdar: Sen alacağın için Alex'i neden aramadın?
Trabzonspor Avukatı: Madem günlük hayata ilişkin sık sık görüşüyorsunuz, neden 1 saat sonra buluşacağı biriyle 23 defa telefonla görüşüyor?
Vederson: Fenerbahçe'de çok güzel yılların geçti. İlişkimize dayanarak böyle bir yol izledim. Yazı gelene kadar Juan Figer'e söylemeye gerek duymadım.
Trabzonspor Avukatı: Neden avukatı ve menajeri varken, Samet Güzel'i aracı kılıyor?
Vederson: Evet, Juan Figer
Trabzonspor Avukatı: Görüşmelerin yapıldığı tarihte menajerin var mıydı?
Vederson: Görüşmede günlük konuşmalar oldu, 'Bursa'da memnun musun' diye soruldu, alacağımın da ödeneceği söylendi. Görüşmede Ali bey, Samet ve ben vardık.
Vederson: Daha önceki görüşmelerimde Samet'e alacaklarım olduğunu hep söylerdim, Fenerbahçeli yöneticilerin hiçbirinin telefonu ben de yoktur.
Mehmet Ekinci: Alacaklarıyla ilgiliyse insan kendi arar, Samet'i o aramıyor ki? Samet onu arıyor?
Vederson: Fenerbahçe'den aylık maaş alacağım ve maç başı alacağım vardı. Görüşme, Ali Yıldırım'ın ofisinde gerçekleşti.
Vederson: Fenerbahçe, Bursa'ya alacaklarıma dair resmi bir yazı göndermişti. Bu görüşme Sametle izin günümde buna ilişkindi.
Gökçek Vederson, yeminli tercüman eşliğinde ifade veriyor.

Zeki Mazlum: Trabzon'da güvenlik farklı bir şekilde çalışır. Guvenlik işini yillardır ben yapıyorum.
Zeki Mazlum: Hayır, medyada geçen konuşmalardan baska bir bilgim yok.
Mahkeme heyeti: Eskişehirspor - Fenerbahçe, Eskişehirspor - Trabzonspor maçlarına ilişkin duyum aldın mı?
Zeki Mazlum: Kamuoyunda gerginlik olduğu için, gerginliği önleyici onu uyarıcı bir konuşma geçti aramızda.
Mahkeme heyeti: Ne konuştunuz?
Zeki Mazlum: İbrahim Akın'la alakalı bir telefon mesajı aldım. Mesajı Tahir Kıran gönderdi.
Zeki Mazlum: Sadri Şener'den Trabzonspor stat güvenliğini yaptığımdan dolayı para istemiştinm.
Zeki Mazlum: Mecnur bey, Trabzonsporlu birilerinin Sivas takımıyla iletişime geçmeye çalıştığını duyduğunu söyledi.
Zeki Mazlum: Tapelerimdeki görüşmelerim tamamen doğrudur, Mecnur başkan benim çok eski dostumdur, o günkü görüşmem normal, rutin bir görüşmedir.
Sıra Zeki Mazlum'da...

Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşmaya saat 13.30'a kadar öğle arası verildi...
Mehmet Ekinci iddianamede yer almayan hususlara ilişkin sorulara izin vermedi.
Aziz Yıldırım: 2010 yılında son maçta Trabzonspor ile berabere kaldık ve şampiyonluğu kaybettik. Duymuşsunuzdur, Trabzon kucuk yer, o maça iliskin şike girişimine dair bir sey duydunuz mu?
Nevzat Şakar: Ispatlanmadan diyemem.
Ali Rıza Dizdar: Suçu kesinleşmeden bir insana suçlu der misiniz?
Nevzat Şakar: Evet. Kirlilik olmasaydı bu insanlar burada olmazdı diye düşünüyorum. Kimseyi suçlamıyorum. Ali Rıza Dizdar: Türk futbolunun kirli olduğuna inanıyor musunuz?
İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Muammer Menekşe: Gorusmelerde demir, profil, beton, gırgırr yaptığınızı ifade ettiniz, spor camiasinda bu tarz konuşmalar hep olur mu? Günlük hayatınızdaki görüşmelerdeki transfer görüşülür, tamiratlar yapılır mı?
Hakim: Ses kayıtları ile yazılı hale dönüşen tapeler arasında uyumsuzluk yok. Bunu böyle bilin.
Yıldırım'ın avukatı Yasemin Merçil: GSGM'den gelen para olimpiyatlarda kullanıldı dediniz ancak az once Sadri bey o parayı kendi stadımız için kullandık demişti.
Aziz Yıldırım: Cübbeli bana bedava dua okuyor. Kazık mı yediniz? 300 bin TL fazla değil mi?
Nevzat Şakar: Sana mı soracaklar?
Aziz Yıldırım: Tuncay bey ve Recep bey Antalya'ya neden gittiler ?
Nevzat Şakar: Önce sizden başlayalım.
Aziz Yıldırım: Eğer futbol temizlenecekse hepimiz erkek gibi konuşalım.
Aziz Yıldırım: Cübbeli Ahmet Hoca.
Mehmet Ekinci: Yanınızda kim yatıyor.
Aziz Yıldırım, Sivas maçından önceki tapeyi okudu ve "Benim yanımda da hoca yatıyor, onunla görüşüyorum, 300 bin TL bir hocaya verilir mi?" dedi.
Aziz Yıldırım: Bana değil, mahkemeye gönder.
Nevzat Şakar: Hayır, Aziz bey merak ediyorsa, kendisine göndeririz.
Aziz Yıldırım: 6 trilyonluk ödeme şike - teşvikte kullanıldı mı?
Nevzat Şakar:Canar bana 'Muhammed seninle görüşmek istiyor' diyor, Trabzonspor'da yetişmiş Karabük'te oynayan çocuk. Ben de 'şimdi sırası değil' diyorum.
Nevzat Şakar: Menajer
Savcı: Caner Cuvalcioglu kim?
Nevzat Şakar: Mithat diye bir arkadaş... Onunla olan konuşma Adrian içindi. "O işi hallet derken" onu kastediyorum.
Savcı, Nevzat Şakar'a, Ankaragücü - Fenerbahçe maçıyla ilgili tapeyi sordu. "Pantalonlu kim?"
Nevzat Şakar: Hakkımdaki tapeler şike ve teşvik ile ilgili degildir. Müşteki Ahmet Bulut'u tehdit etmedim, uyarıda bulundum. Ben ona, herkese aynı mesafede olması gerektiğini söyledim, amacım uyarıydı.

İddianamede kendi lehine bazı tapelerin konulmadığını belirten Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı'nın bu konudaki itirazı üzerine, "Poşu olayı oluyor 11 yıl, yumurta atılıyor 5 yıl ceza veriliyor. Başkalarının siyaset ile tapesi var. Ama biz siyaseti buluşturmadık. Ben 11 aydır yatıyorum" dedi.
Yıldırım'ın bu sözlerine itiraz eden Mahkeme Başkanı, "Poşudan dolayı kimseye 11 yıl verilmez. Teröristleri savunma pozisyonuna gelmeyin. O poşu değil. Yüzünü kapatıp, eylem yapmışsın. Başka mahkemelerin verdiği kararları tartışmayalım burada" diye konuştu.
Aziz Yıldırım sordu, Sadri Şener yanıtladı
Sadri Şener: Göndermedik.
Aziz Yıldırım: Karabük'e teşvik gönderdiniz mi?
Sadri Şener: Bu görüşme olağan bir para tahsili gorüşmesidir. Ben İstanbul'da o Trabzon'daydı o sırada.
Savcı: Sivasspor - Fenerbahçe maçı öncesi Zeki Mazlum ile yapılan görüşmeyi anlatır mısın?
Sadri Şener'in avukatı: Müvekkilimin sadece hakkında isnat edilen suça ilişkin sorular sorulmasını rica ediyorum.
Aziz Yıldırım'ın avukatı: Hakem atamalarına ilişkin tape hakkında ne soyleyeceksiniz?
Sadri Şener: Süslesek ne olur biz stada 15 trilyon harcadık ve stat devletin.
Aziz Yıldırım: Bu süsleme nedir, süsleme? Bizim tarla işi gibi.
Sadri Şener: O parayı stadın yenilenmesi ve UEFA kriterlerine uygun olması açısından kullandık.
Aziz Yıldırım: GSGM'den 6.5 trilyonluk para kulube mi geldi? Yoksa olimpiyat oyunlarına mı kullanıldı?
Sadri Şener: Ben hakem atamışım diye yargılanmıyorum
Aziz Yıldırım: Sadri bey hiç hakem ataması talebiniz oldu mu? TFF'den yayın haklarından para aldınız mı?
Sadri Şener: Çatımızı yapan Zeki Mazlum'la buna ilişkin ödemeden dolayı görüştük. Melih beyle görüşmemiz spontane gelişti, genelde esprili bir görüşmeydi.
Sadri Şener: Gabric ve Vittek ile ilgili gorüşmelerimiz olmuştu Ankaragücü ile.
Sadri Şener: Melih Gökçek ile Hamdi Akın şahsımı aradı, gırgır yaptık. iKİ Fenerbahçeli ile şike-teşvik girişimi yapmam çok manidar olur.
Mahkeme heyeti: Fenerbahçe - Ankaragücü, Sivasspor - Fenerbahçe maçlarına ilişkin iddialar var, ne diyorsunuz?

'Korcan'a çay bile ısmarlayamazsınız'
Ufuk İskender: Korcan'a çay dahi ısmarlayamazsınız, o kadar söyleyeyim.
Ali Rıza Dizdar: Sen yetiştirdin Korcan'ı, nasıl bir kişidir?
Ufuk İskender: Haberli bir görüşme değildi, Yusuf'u da ben aramıştım o gün yanımıza geldi.
Ufuk İskender: Benim yanımda olağan dışı bir şey konuşulmadı. Ben Korcan'ın antrenörüyüm.
Ufuk İskender: Yusuf Turanlı ile eski arkadaşız.. Normal bir sohbet oldu, yarım saat, sonra da ben ayrıldım yanlarından. Korcan, İlhan, Yusuf ve ben oturduk.
Zafer Demiray:Fenerbahçe’nin Sezer'i istediğini şubatta öğrendim"
Zafer Demiray: Eskişehirspor - Fenerbahçe maçından önce değil, akabinde transfer için görüşme, tanışma oldu. Masada ailecek oturuldu.
Zafer Demiray: Fenerbahçe'nin Sezer'le ilgilendiğini ilk Şubat'ın ilk haftasında öğrendim. Maçtan önce de Sezer'e ilişkin bir talepleri olmadı.

Halil Ünal: Şikeyle bir ilgim yok
- Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Hayır yok, asla...
- Aziz Yıldırım: Fenerbahçe - Eskişehirspor, Trabzonspor - Eskişehirspor maçına ilişkin şike ve teşvikle ilgili bilginiz var mı?
- Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Alper Potuk. Onun daha yaşının küçük olduğunu söyledim.
- İlhan Ekşioğlu: 20 Mayıs 2011'de Papermoon'da, Aziz bey, Şekip bey, ben, Ali Yıldırım ve sizle birlikte bir konuşma yaptık. Bir oyuncuyu soruk size, kimdi o?
- Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Fenerbahçe Sezer dışında bir oyuncumuz ile ilgilenmedi.
- Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Ayrıca Sezer neredeyse Beşiktaş'a gidecekti ki Fenerbahçe'yi tercih etti.
- Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Sezer Öztürk'le Fenerbahçe'nin ilgilendiğinden haberim vardı, hatta Sezer iyi bir oyuncu olduğu için birden çok kulüp ilgileniyordu, Sezer Fenerbahçe'yi seçti...
- Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Şike ile ilgili herhangi bir ilgim yoktur.
- Tutuklu ve tutuksuz bulunan tüm sanıklar salonda...
- Tutuklu isimler 09:50 itibariyle salona geldi.
- Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşmada yoklama alınıyor...

Yüzleşme zamanı
Yeşil sahalardan adliye koridorlarına taşınan Türk futbolu için kader haftasına girildi. Bir yandan Çağlayan'da devam edecek olan şike duruşmasında çapraz sorguların gerçekleştirileceği kritik duruşmalar yapılırken, Tahkim Kurulu PFDK'nın aldığı kararlar sonrası yapılan itirazlarla ilgili duruşmalı toplantılarını gerçekleştirecek. Sabah'ın yaptığı habere göre, Türkiye'de bu gelişmeler yaşanırken, UEFA'nın da Türkiye'deki şike dosyasıyla ilgili bu hafta karar verebileceği konuşuluyor. Bütün bunlara bir de Finlandiya ile oynanan son hazırlık maçının taraftarların sahaya girmesi üzerine tamamlanamamasının FIFA'daki karar süreci eklenmiş durumda.
Yıldırım'a iki mahkemeden de ret!
Çağlayan'da görülen şike davasında 93 kişinin yargılamasına bugün devam edilecek. Mayıs başındaki son duruşma haftasında Tamer Yelkovan'ın tahliyesinin ardından davada 9 tutuklu sanık kalmıştı. Tutuklu sanıklar arasında yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarının iki hafta önce tutukluluğunun sona erdirilmesi için mahkemeye yaptığı itirazın dün reddedildiği ve "Dosya kapsamı ile delil durumu" dikkate alınarak Yıldırım'ın tutuklu yargılanmasının devamına karar verildiği açıklandı. Yıldırım'ın avukatları, Ceza Muhakemesi Kanunu çerçevesinde Yıldırım'ın tahliye edilmesi için yargılamayı yapan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vermiş, bunun reddi üzerine bir üst mahkemeye, başvurmuştu. 17 Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir başkan ve iki üyeden oluşan heyeti de Yıldırım'ın tutuklu yargılanmasına yapılan itirazı reddetti.
Mahkemede yüzleşme günü
Bugünkü duruşmaya Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Göksel Gümüşdağ gibi isimlerin de yer aldığı tutuksuz sanıkların da getirilmesi yönünde karar bulunuyor. .
Demirören: Ceza gelmez
Türkiye şike süreciyle boğuşurken, Finlandiya ile oynanan son hazırlık maçının taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tamamlanamaması da yeni bir sıkıntı yarattı. Hakemin "Maç tamamlanamadı" raporu üzerine dosya FIFA'ya gidecek. FIFA, maçın sonucu ve TFF'ye verilebilecek ceza hakkında son sözü söyleyecek. Federasyon Başkanı Demirören, Kasımpaşa-Adana arasındaki Süper Lig'e terfi maçında yaptığı açıklamada "FIFA'dan ceza alacağımızı sanmıyorum. Bu bir özel maç. Hakem biraz esnek davranmalıydı. Elbette seyircilerin sahaya girmesini tasvip etmek mümkün değil. Biz savunmamızı vereceğiz. Olayda hakemlere ve Finlandiyalı futbolcuları yönelik bir hareket yok" dedi. Demirören, şike ve teşvik konusunda ise Tahkim Kurulu'nun kararını beklediklerini, karar çıktıktan sonra UEFA'ya durumu bildireceklerini sözlerine ekledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam