Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Statü yine değişti!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 26/10/2011 - 22:06 GMT+3

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların statüde yer alan uluslararası müsabakalara katılım maddesini yeniden düzenledi. Buna göre play-off birincisi ve ikincisi Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkını elde etti.

Süper lig fikstür

Görsel kaynağı: AA

İlk defa bu sezon uygulamaya konulan play-off maçları nedeniyle, 34 haftalık lig grubundan ve play-off grubundan takımların hangi şartlarda Avrupa Kupaları'na katılabileceğini UEFA ile paylaşan TFF, play-off birincisi ve ikincisinin Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkını elde edebileceği yanıtını aldı.

Böylece statüde yer alan; "UEFA'nın uluslararası müsabakalara katılacak takımlarla ilgili bir değişiklik yapması halinde, TFF bu katılım maddesini yeniden düzenleme hakkına sahiptir" maddesi işleme koyuldu.
Bu doğrultuda, 34 haftalık Lig Grubu'nda ilk 4 sırayı elde edecek takımların oluşturacağı Play-Off Şampiyonluk Grubu'nun birincisi direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. Aynı grubun ikincisi de 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi ön eleme turuna katılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam