Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper lig panoraması

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/10/2011 - 09:11 GMT+3

Spor Toto Süper Lig’in altıncı haftasında da Trabzonspor’u Burak Yılmaz kurtardı. Fenerbahçe’nin deplasmanda aldığı galibiyetle lider tamamladığı haftanın panoramasını Efe Yılmaz yazdı.

trabzonspor ankaragücü burak yılmaz

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Lig’de geçen sezonu ikinci sirada bitiren Trabzonspor’un bu basarisinin saha içi kahramanlarinin en golcüsüydü o. Ligin ilk bes haftasinda takiminin gol yükünün tamamini sirtlayan Senol Günes ürünü yerli yildiz, bu hafta da 3-2 biten Ankaragücü maçinda üç puani getiren golü serbest atistan buldu.
Üst üste oynadigi sekiz lig maçinda 12 kez fileleri havalandiran Burak Yilmaz cezasi sebebiyle hâlâ Sampiyonlar Ligi müzigini saha içinden dinleyememis olmasinin hirsini adeta Süper Lig’den çikartiyor.

Mersin’de kaleciler birbiriyle yaristi
Sike sürecinde en çok yiprananlarin basinda gelen Fenerbahçeli futbolcular, sezon basindan beri her çiktiklari maçta, bu kirginliklarini iyi oyun olmasa da iyi mücadele ederek sahaya pozitif sekilde yansitiyor. Onlarin bu saglam durusu ise içinden geçtikleri zor süreçte 16 puanla puan tablosunun zirvesinde oturmalarini sagladi. Sari-lacivertliler Mersin deplasmaninda iyi futbol oynamadi ama zaten konuk ekibin kalecileri buna gerek birakmadi. Ilk yarida Hakan Arikan, ikinci yarida da Sehic yaptiklari hatalarla iki golde basrolü kimseye kaptirmadi.
Mersin’de Ibrahim Kas ise saha içinde adaleti kendi sagladi. Alex’e attigi dirsekle oyundan atilmasi gereken savunma oyuncusu Halis Özkahya tarafindan sari-kart ile cezalandirildi. Buna çok içerleyen Ibrahim dört dakika sonra Emre’ye faul yaparak bir sari daha gördü ve soyunma odasinin yolunu tuttu.

Güç seninle olsun mu Engin?
Sezona yine yeniden yapilanmayla baslayan Galatasaray, her hafta üzerine koyarak 13 puani hanesine yazdirmayi basardi. Aslan evinde Bursa’yi 2-1 ile geçerken attigi ikinci gol ise ligimizde ender gelisen organize islerin biriyle geldi. Golü de keyfi pek yerinde olmayan Baros’un atmasi uzun vadede sari-kirmizililarin isine üç puandan daha fazlasi olarak yarayacaktir.
Olasi Fatih Terim etkisi gözetilerek getirilen Engin Baytar fark yaratmaya devam ediyor. Elmander’in attigi golün yaraticisi olan orta saha oyuncusunun artik bir karar vermesi lazim. Içindeki gücü futbol oynamak için kullanip “Jedi Sövalyesi mi olacak, yoksa yine bir yerde karanlik tarafa yenik düsüp yoluna Sith Lordu olarak mi devam edecek?
Ligin besinci sampiyonu Bursaspor’un geçirdigi kadro dönüsümü de düsünülünce alti maç sonundaki dokuz puan fena degil. Ne de olsa ilk dörde girdikten sonra puanlar ikiye bölünecek. Ama 2011 senesinde Ertugrul Saglam’in oyun planlari arasinda, son bölümde sahaya gol atmasi için uzun boylu savunma oyuncusu sürmenin var olmasi, güzel futbolun pesinde kosanlarin yüreklerini burkmuyor degil.

Futbol bütün acilarin ilacidir
2-0 yenildikleri Kayseri maçinin Besiktas için tatsiz bir hikayesi vardi... Saha içinde yakalanamayan istikrar, Guti’nin isliklanmasi, Toraman’in kirilan burnu derken, yagmurlu geceye damgasini gözyasi vurdu.

2 Ekim’de oynanan Mersin Idman Yurdu maçinda Navarro kirmizi kart görünce kaleye 22 yasindaki file bekçisi geçti. Oglunu sahada izleme heyecanina yenik düsen Besiktasli baba Ahmet Degirmenci, heyecandan beyin kanamasi geçirip hayatini kaybetti. Bu kötü haberi maçtan sonra alan Gökhan ise milli aradan sonra yine görevinin basinda.
Kalede yalniz kaldigi anlarda babasiyla ne konustu bilinmez ama onun gözyaslari, ülkemizde hizla kirlenen bu oyunu niçin delicesine sevdigimizi hepimize hatirlatti.
Play-off var dediler geldik
Bozbaykuslarla birlikte daha sempatik bir hal alan Istanbul BB ligin ilk alti haftasinda 13 puan topladi. Geçen sezonlarda “büyük” takimlara kök söktürmesiyle meshur Belediye, bu sene küçük takimlara karsi da çalismaya niyetli gibi. 

Süper Lig’in yeni ekibi Orduspor, sezon öncesi kagit üzerinde sanayide toplanmis gibi duruyordu. Metin Diyadin Hoca parçalari güzel monte etmis olacak ki, Karadeniz ekibi sahada keyif veriyor.
Ankara’nin yillardir üst siralara hasret takimi Gençlerbirligi ise evinde Antalyaspor’u 3-0 gibi net bir skorla geçti. Play-off’un sinirsiz imkanlar sundugu ligimizde belki bu durum Fuat Çapa ve ögrencilerine de bir umut olur.
Manisaspor, evinde Karabük engelini de asarak üst üste ikinci kez galibiyeti kutladi. Tarzanlar’in düsünmesi gereken konu ise kayip krallari Makukula. 2009-2010 sezonunu Kayseri formasi ile gol krali olarak tamamlayan Portekizli golcü Ege temsilcisinin yolunu tuttugundan beri yoklari oynuyor. 31 maçta 5 gol ne demek yahu!
Lige kötü baslayan Sivasspor ise, Antepli Wagner’in penalti kaçirdigi maçtan da bir puan aldi ve alti hafta sonunda sekiz puana ulasti. Riza Çalimbay’in ögrencileri ligde ne kadar az sanssiz gol yerlerse o kadar çok
sanslari olduklarinin artik farkina varmistir.
Üç puana hasret kalanlar
Ülke futbol geyiklerinden baslicalarindan birisi “Milli takim arasinin kötü giden takimlara yaradigi” inanisidir. Ankaragücü ve Gaziantepspor bu önermeyi saha içinde destekleseler de puan cetveline bu hafta da üç puan yazdiramadilar.
Samsunspor ve Karabükspor galibiyet hasretlerini bes maça çikartirken, Skibbeli Eskisehir ve sezona iki galibiyetle baslayan Antalyaspor dört maçtir üç puana olta atiyor; tabii bosa!

PUAN DURUMU
GOL KRALLIGI
HAFTANIN SONUÇLARI
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam