Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Terim mi Kocaman mı?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/05/2012 - 13:08 GMT+3

Kocaman’ın Galatasaray, Fatih Terim ise Fenerbahçe maçlarında aldıkları sonuçları bir kez daha hatırlayalım mı?

Alex de Souza Galatasaray Fenerbahçe

Görsel kaynağı: Eurosport

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki büyük mücadele öncesi, iki teknik adamın derbi karnesi dikkat çekiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig’de bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla birlikte, Türkiye kariyerinde 15. Fenerbahçe derbisine çıkacak.
Terim 14. derbiye çıktı
Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile ligde 14 derbi maç yaptı. Bu karşılaşmalardan 4’ünü kazanan, 3’ünde berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, 7 kez de rakibine yenildi.
Terimli sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe’ye ligde 20 gol atarken, 6 Kasım 2002’deki tarihi 6-0’lık yenilgi dahil kalesinde toplam 29 gol yedi.
Aykut Kocaman'ın 6. derbisi
Fenerbahçe’nin başındaki ilk senesi olan 2010-2011 sezonunda şampiyonluk yaşayan Aykut Kocaman, o yıl ezeli rakipleri Galatasaray ile oynadıkları iki maçtan birinde golsüz berabere kalırken, deplasmandaki mücadelede 2-1’lik skorla üstün geldi. Bu sene yürürlüğe konan Süper Final uygulamasında, Ziegler ve Stoch'un golleriyle 2-1 kazanıp Arena'dan üç puanı çıkartan takımın da başındaydı.
Yeni sezonda işler daha zordu
3 Temmuz’da başlayan şike soruşturmasıyla büyük moral kaybı yaşayan Fenerbahçe, bu sezon Galatasaray ile ilk derbisini Türk Telekom Arena’da oynadı. Mücadele 3-1 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi.
Sarı-kırmızılılar, 7 Kasım 2011 tarihinde oynanan derbinin ilk yarısını Eboue ve Johan Elmander’in golleriyle 2-0 önde kapatmış, Aykut Kocaman ikinci yarıya Miroslav Stoch ve Semih Şentürk hamleleriyle başlamıştı. Ancak 66. dakikada Felipe Melo ile gelen gol sarı-lacivertlilerin direncini kırmıştı. Fenerbahçe’nin tek golünü, maçın son anlarında Alex de Souza kaydetmişti. Mücadeleyi 3-1’lik skorla kazanan Galatasaray olmuştu.

Kadıköy'de ise 2-0 öne geçen Aykut Kocaman'ın öğrencileri, Galatasaray'ın baskısına dayanamamış ve 2-2 berabere kalmıştı.

Son maçta Arena'da Ziegler'le önce geçen sarı-lacivertliler, Selçuk İnan'ın beraberlik golüne, 80. dakikada Stoch'la cevap verince sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrılmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam