Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Transferin kralı Fener

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/02/2012 - 13:14 GMT+2

Fenerbahçe, Moussa Sow’u kadrosuna katarak Avrupa’da ara transfer döneminin en pahalı dördüncü transferine imza attı.

moussa sow

Görsel kaynağı: AFP

Sarı-lacivertlileri geçebilen üç kulüp, 19 milyon avroya Dzsudzsak’ı alan D.Moskova, 11.7 milyon avroya Papiss Cisse’yi kadrosuna katan Newcastle ve 11.5 milyon avroluk Vargas transferi ile Napoli oldu.
Hürriyet’ten Gökhan Karataş’ın haberine göre, uzun uğraşlar sonucu Moussa Sow’u kadrosuna katan Fenerbahçe, Avrupa’da ara transfer döneminin en pahalı 4. transferine imza attı. F.Bahçe, Senegalli için Lille’e 10 milyon Avro bonservis bedeli ödeyecek. Devre arasının en pahalısı Rusya’da Anzhi’den Dinamo Moskova’ya geçen B.Dzsudzsak oldu. Geçtiğimiz yıl Anzhi’ye 14.5 milyon Avro’ya gelen Macar oyuncu, bir diğer Rus ekibine 19 milyon Avro bonservisle gitti. Son iki transferi yaklaşık 35 milyon Avro’yu bulan Dzsudzsak’ı, Newcastle’la mukavele yapan P.Cisse takip etti. 26 yaşındaki Senegalli için Alman ekibi Freiburg’un kasasına 11.7 milyon Avro girdi. G.Amerika futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli futbolculardan Eduardo Vargas ise, Serie A takımlarından Napoli’ye 11.5 milyon Avro’ya geçti.
Geleceğin yıldızı Chelsea’ye gitti
Inter’de büyük başarılar kazanan Thiago Motta, Fenerbahçeli Sow ile 4’üncü sırayı paylaştı. PSG’nin yolunu tutan Brezilyalı futbolcunun bonservis bedelinin 10 milyon Avro olduğu açıklandı.
Ara transferin en pahalı 5’inci futbolcusu ise tanıdık bir isim. Lokomotiv Moskova, sezon başında Galatasaray’ın da ilgilendiği Roman Pavlyuchenko’yu, Tottenham’dan 9 milyon Avro’ya renklerine bağladı.
Ada’da Bolton Wanderers’ın 26 yaşındaki başarılı oyuncusu Gary Cahill 8.5 milyon Avro bonservis ücretiyle İngiliz devi Chelsea’nin savunma hattına transfer oldu. Chelsea ayrıca, Genk’te forma giyen geleceğin yıldızı Kevin De Bruyne’yi de 8 milyon Avro’ya 5.5 yıllığına kadrosuna kattı.
1- Dzsudzsak: 19 milyon Avro’ya D.Moskova’ya giden Dzsudzsak ara transferin en pahalı ismi.
2- Cisse: 2. sırada, 11,7 milyon Avro ile Sow gibi Senegalli olan Papiss Cisse var.
3-Vargas: Ülkesinden 11.5 milyon Avro’ya Napoli’ye trasfer olan Şilili Vargas 3.’lüğü elde etti.
4- Motta: Inter’den 10 milyon Avro’ya PSG’ye giden Motta, Fenerbahçeli Sow’la birlikte 4. sırada.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam