Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

besiktas trabzonspor derbi inonu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 21/10/2012 - 11:06 GMT+3

Süper Toto Süper Lig’in sekizinci haftasında Beşiktaş, İnönü’de Trabzonspor’u ağırlıyor. Bu maçın canlı anlatımını saat 18:30’dan itibaren Eurosport.com’dan takip edebilirsiniz.

beşiktaş, trabzonspor, almeida, giray

Görsel kaynağı: AA

Ligde oynadığı son üç karşılaşmada Gaziantepspor, Sivasspor ve Fenerbahçe’ye yenilen Beşiktaş, kendi evinde seyircisi önünde galip gelip kötü gidişe bir son vermek istiyor. Geride kalan 8 haftada 8 puan toplayarak 11. sırada bulunan siyah-beyazlılar bu sezon deplasmanda maç kazanamayan Trabzonspor’u evine puansız gönderip çıkışa geçmenin hesabını yapıyor.
Uzun süredir sakatlığı süren Mustafa Pektemek, İsmail Köybaşı ve Mehmet Akgün bu kritik karşılaşmada görev alamayacak. Teknik direktör Samet Aybaba’nın, kırmızı kart cezalısı Veli Kavlak’ın yokluğunda ise genç orta saha Hasan Türk'e şans vermesi bekleniyor.
Beşiktaş ile deplasmanda yaptığı son 8 lig maçında sadece 1 kez yenilen, 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan bordo-mavililer, güçlü rakibini mağlup ederek ligde yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. 
Ligde tek yenilgisini 3'üncü haftada Gaziantepspor deplasmanında 1-0'lık sonuçla alan, ardından son 4 lig maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, ligde yaklaşık 50 gündür mağlubiyet yüzü görmüyor. 
İnönü Stadı’nda saat 19:00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılığını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın 4. hakemi ise Suat Arslanboğa.
MUHTEMEL 11'LER
BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, Uğur, Hasan, Necip, Fernandes, Olcay, Holosko, Almeida
TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Mustafa, Bamba, Emerson, Zokora, Sapara, Soner, Yasin, Halil, Janko
Maç öncesi bilgiler:
İki takım arasında bugüne kadar oynanan 113 maçın 46'sını Beşiktaş, 42'sini Trabzonspor kazanırken, 25 karşılaşmada da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 150 golüne, bordo-mavililer 124 golle karşılık verdi.
Trabzonspor, İstanbul'un 'üç büyük' takımı karşısında en son galibiyetini Beşiktaş karşısında elde etti.
Geçen sezon 21 Nisan'da Süper Final Grubu'nun 2. haftasında sahasında oynadığı maçta Beşiktaş'ı 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, daha sonra üç büyükler karşısında galibiyet elde edemedi.
İstanbul'un üç büyük takımına karşı 182 gündür galip gelemeyen bordo-mavili takım, bu maçlarda 2 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti.
''Kara Kartallar'', İstanbul'da genel toplamdaki üstünlüklerini lig maçlarına da yansıttı.
Ligde iki takım arasında İstanbul'da toplam 39 maç oynandı. Bunların 18'ini Beşiktaş, 11'ini ise Trabzonspor kazanırken, 10 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
Siyah-beyazlıların 61 golüne karşılık, bordo-mavililer 29 gol atabildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam