Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

galatasaray bursaspor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/09/2012 - 00:24 GMT+3

Süper Lig'in üçüncü haftasında Galatasaray Arena'da Bursaspor'u 3-2 mağlup ederek, puanını yediye çıkarttı.

galatasaray burak yilmaz

Görsel kaynağı: AA

Geçen hafta oynadığı Beşiktaş derbisinde son dakikalarda Selçuk’un penaltısıyla 1 puanı kurtaran Galatasaray, Twente’ye 120 dakikalık maç sonucu trajik bir şekilde elenen Bursaspor’u Arena’da konuk etti.
Fatih Terim, uzun süre sahadan uzak kalacak Ujfalusi’nin yerine Dany’i sürdü. Ertuğrul Sağlam ise sürpriz bir şekilde Ozan İpek’i kesip Vederson’u sol açığa bıraktı.
İlk 10 dakika ilginçti. Yorgun olması beklenen Bursaspor atak, oyuna hükmetmesi gereken Cimbom ise tutuk başladı. 13’te Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambol sonucu gol sesi çıkmadı. Özellikle Hamit’in çok fazla top kaybı yaptığı 15 dakika geride kalırken Galatasaray yavaş yavaş vitesi yükseltti. 21’de Elmander topu önünde buldu ama İbrahim, İsveçli’den bir tık daha hızlıydı.
Aslan’ın atakları 24’te sonuç verdi. Kazanılan kornerde bu sezonun flaş adamı Umut Bulut arka direkte kendini unutturup topu ağlara gönderdi. Golden sonra Galatasaray oyunun hakimi oldu, Bursaspor’da yorgunluk belirtileri başladı derken ilk yarı bitti.
İkinci yarı, ilk yarıya göre daha hareketli başladı. Özellikle Hamit Altıntop etkili gözüküyordu. Sahanın her yerinde olan Hamit, defansa yardım ettiği bir pozisyonda gole de sebep oldu. Hamit'in Hakan Aslantaş'ı düşürmesiyle kazanılan serbest vuruşu Batalla iyi kesti, eski Galatasaraylı Musa Çağıran skoru dengeledi.
56'da oyuna giren Burak Yılmaz, oyunu hareketlendirdi. Ertuğrul Sağlam ise cevaben yeni transfer Belluschi'yi sürdü sahaya. Burak ve Hamit ile gole yaklaşan Cimbom, 72'de öne geçmesini bildi. Gelişen atakta önce Burak vurdu, olmadı. Ardından Amrabat dokundu topa. Meşin yuvarlağı uzaklaştırmak isteyen Musa Çağıran, maçtaki ikinci golünü, bu sefer kendi ağlarına bıraktı.
2-1'den sonra oyun koptu. Defansta çok büyük hatalar yapan Bursaspor, gole davetiye çıkardı. Bu fırsatı tepmeyen Burak Yılmaz ise plaseyle farkı ikiye çıkardı.
Oyun koptu derken Bursa'dan bir gol daha geldi. Kaptan Ömer Erdoğan, duran topta arka direkte kendini unutturunca maç 3-2'ye geldi. Kalan dakikalarda gol olmayınca maç 3-2 sonlandı.
Sarı-kırmızılılar bu sonuçla 7 puana yükselirken, Bursaspor 3 puanda kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam