Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

samet aybaba fener karne

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/10/2012 - 11:17 GMT+3

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, teknik adamlık kariyerinde Fenerbahçe'ye karşı verdiği sınavlarda hangi sonuçları aldı?

samet aybaba

Görsel kaynağı: AA

Kariyerine 1990 senesinde yardımcı antrenör olarak Ankaragücü’nde başlayan Aybaba, 1992 sezonunda devraldığı Kayserispor’la, ilk sene Fenerbahçe’ye iki maçta da boyun eğdi. 1993 sezonunda iki maçtan da beraberlik çıkaran Samet Aybaba takımının ligde kalmasını sağlamıştı.
1994 sezonunda başına geçtiği Adana Demirspor’la deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olan Aybaba, bir sezon sonra tekrar Kayserispor’un teknik direktörü oldu. Bu maçta da sarı-lacivertlilere şansı tutmayan Aybaba sahadan 3-1’lik skorla mağlup ayrıldı.
1997’den itibaren Ankaragücü’nü çalıştıran teknik adamın bu takımdaki Fenerbahçe karnesi ise 3 maçta 2 mağlubiyet, 1 beraberlik.
1999 senesinde yarım sezon Vanspor’u çalıştıran eski libero, sezonun ilk maçında Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olmaktan kurtulamamıştı. Aynı sezon devraldığı Gençlerbirliği’yle ilk maçta sarı-lacivertliler’den puanı kapan Samet Aybaba’nın takımı, ikinci maçta rakibine 3-0 boyun eğmişti.
Samet Aybaba, teknik direktör olarak Fenerbahçe’ye karşı ilk galibiyetini 2000-2001 sezonunda elde etti. Gençlerbirliği ile iç sahada, o dönem Mustafa Denizli’nin çalıştırdığı takımı 3-1’le geçen Aybaba’nın öğrencileri, ikinci maçta ise Kadıköy’de filelerinde üç gol görüyordu. Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi eleyen takım kupayı müzesine götürmesini bildi.
Ankara macerasının ardından, bir senelik Gaziantep tecrübesini de yaşayan Beşiktaşlı eski futbolcu, takımının o sezon oynadığı iki Fenerbahçe maçından da puan ya da puanlar çıkarmasını sağlayamamıştı.
2002-2003 sezonunda Trabzonspor’un başına geçen 57 yaşındaki teknik adamın bordo-mavililer’deki Fenerbahçe karnesi bir beraberlik ve iki mağlubiyetten oluşuyor.
2004’te Aybaba’nın durağı, ligin yeni ekiplerinden Ankaraspor’du. İlk sezonda iki maçta da rakibine 1-0 kaybeden Ankaraspor, ikinci sezonun ilk karşılaşmasında da rakibine 2-1 boyun eğdi.
2007-2008 sezonunda Bursaspor’un başında görevini sürdüren teknik adam sarı-lacivertlilere iki 1-0’lık ve 5-2’lik skorlarla mağlup olmaktan kurtulamadı.
2009’un ikinci yarısında Gençlerbirliği’ne geri dönen Aybaba, iç sahada Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etmeyi başardı. 2010-2011 sezonunda Bucaspor’la Kadıköy’de kalesinde 5 gol gören Beşiktaş’ın Teknik Direktörü, kupa maçında da Fenerbahçe’ye 3-2 boyun eğdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam